Subota, 16.02.2008.

TRILJ BIRA NOVOG GRADONAčELNIKAGradski odbor HDZ-a Trilj u 18,00 sati održat će sastanak na kojem će glasovati o kandidatima za novog gradonačelnika Trilja, o čemu će konačnu odluku donijeti Gradsko vijeće.

POčINJE ISPLATA DJEčJEG DOPLATKA

U ponedjeljak, 18. veljače, počinje isplata doplatka za djecu za siječanj 2008. Doplatak će dobiti 244 tisuće 310 korisnika za 458 tisuća 662 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi gotovo 161 milijun 864 tisuće kuna.
Podsjećamo da korisnici koji su ostvarili pravo na doplatak za djecu u 2007. godini, trebaju obnoviti zahtjev do 29. veljače kako bi nastavno ostvarili pravo na doplatak za djecu od 1. ožujka 2008. bez prekida u isplati.
Sve dodatne informacije o ostvarivanju prava na doplatak za djecu mogu se dobiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati, na besplatnom Otvorenom telefonu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 0800 - 63 63 63, te preko Pozivnog centra - 01/ 4891 - 666, kao i na web stranici Zavoda.

BLAGDAN GOSPE LURDSKE

U crkvi svetoga Nikole u Brnazama održava se trodnevnica za vanjsku proslavu blagdana Gospe Lurdske, koja će se slaviti u nedjelju. Svetu misu danas će, s početkom u 16,00 sati, predvodi fra Božo Norac Kljajo.

AUDICIJA

Kulturno - umjetničko društvo Mozaik iz Splita u Sinju organizira audiciju za djecu, natjecateljsko - edukativnog karaktera. Audicija je namijenjena djeci uzrasta od predškolske dobi do 16. godina, koja pjevaju pjesme po vlastitom izboru. Djeci koja prođu audiciju kasnije se biraju pjesme prema uzrastu, uglavnom iz crtanih filmova, mjuzikla i opereta s kojima, u četiri kategorije, nastupaju na natjecanju koje se prikazuje svake subote na TV Jadran.
U Sinju će se audicija održati u nedjelju, u Oš Fra Pavla Vučkovića, s početkom u 16,30 sati, i to pred stalnim žirijem kojeg čine vokalni pedagog Sanja Erceg Vrekalo, profesor glazbenog željko šparmajer i profesorica Teana Kovačević.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18 sati i 30 minuta prikazuje se «Pčelin film», animirani dječji film koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. U 19,30 sati i večeras se prikazuje američki akcijski avanturistički film "Nacionalno blago 2. dio", s Nicholasom Caigeom u glavnoj ulozi.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su D 220 od Trilja do Gornje Tijarice, a poslijepodne na D-220 od Trilja do Gornje Tijarice, na D-60 od Brnaza do čaporica i na D-1 od Karakašice do Dicma.
U nedjelju ujutro uređaji će biti postavljeni na D-220 (Trilj-Gornja Tijarica, a poslijepodne na D-1, Karakašica - Dicmo i na D60 od Brnaza do Ugljana.

SPORT

Danas se nastavljaju natjecanja u A1 košarkaškoj ligi. U utakmici 14. kola u Sinju, s početkom u 19,30 sati igraju Alkar i Dubrovnik.

U natjecanju A2 košarkaške lige danas u Makarskoj, s početkom u 18,00 sati igraju Amfora i Cetina iz Trilja.

U nedjelju se, u 14,00 sati, igraju susreti prvog kola županijskog nogometnog kupa. U Sinju igraju Junak i OSK, u Glavicama Glavice i Uranija, a u ponedjeljak u Sinju Tekstilac i Hrvace.