Petak, 16.02.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 15.02.2007.g. na području PP Sinj, lovci Lovačke udruge Sinj, pronašli su 56 komada protupješadijskih antimagnetskih mina sa 60 upaljača, jedan upaljač za protupješadijsku rasprskavajuću minu, te dva komada minobacačkih mina od 120 mm, koje su izuzeli službenici PEZ-a.
IZVOR: PU SD

TVRTKA "CONSULTING-INžINJERING" IZ ZAGREBA VRšIT ćE NADZOR GRADNJE ALKARSKIH DVORA

Tvrtka Consulting inženjering iz Zagreba vršiti će nadzor nad gradnjom kapitalnog objekta Alkarskih dvora i Muzeja alke ukoliko ne bude žalbi na odluku povjerenstva o nadzoru. Gradnja alkarskih dvora ukoliko ne bude žalbi trebala bi krenuti već u ožujku.

POčINJE IZGRADNJA PRVE ZGRADE ZA BRANITELJE U VEDRINAMA

Do kraja ove godine u triljskom naselju Vedrine, izgradit će se prva zgrada sa 21 stanom za branitelje, čiji je investitor Ministarstvo graditeljstva. Zemljište za izgradnju zgrade osigurao je Grad Trilj koji će riješiti i komunalnu infrastrukturu, a radove, vrijedne 10 milijun kuna, izvodit će triljska građevinska tvrtka.

PREZENTACIJA EUROPSKE ZAKLADE KVALITETNOG MENADžMENTA

Projekt Poduzetna Hrvatska i Poduzetnički centar Sinj organiziraju info prezentaciju Europske zaklade kvalitetnog menadžmenta. Prezentacija će se održati u ponedjeljak u gradskoj vijećnici. Tvrtkama s potencijalom rasta ovaj seminar puža smjernice poslovanja i odličan je alat za unaprjeđenje konkurentnosti poduzeća. Model je fleksibilan i mogu ga koristiti velike i male tvrtke te javni i privatni sektor. Info prezentaciju će voditi Denis Rubić direktor konzultantske kuće Dalamaconsult, prvog hrvatskog poduzeća koje je primljeno u članstvo Europske zaklade kvalitetnog menadžmenta.

"DANI KRNJEVALA"

Dječji vrtić «Bili Cvitak» danas je za djecu vrtića organizirao maškaranu povorku ulicama grada a na Trgu Kralja Tomislava u tijeku osuda krnji popularnog naziva CD Romko.

Sutra će se održati maškare u nekoliko naselja Cetinskog kraja. Svoje povorke su najavile Rudske, Otočke, Obrovačke i Karakašičke mačkare.

Novoosnovana udruga građana ćosinog potoka također organizira Maskenbal. Okupljanje maškara je u 16 sati na mostu , a organizatori najavljuju spaljivanje krnje i feštu koja će potrajati dugo u noć.

Sutra će se održati i Glavički krnjeval. Okupljanje je najavljeno za 11 sati kod «Puljinog dućana». Spaljivanje krnje biti će u 17,30 , a maskenbal je najavljen za 20 sati.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

«Planinarska fotografija» naziv je izložbe koju je organiziralo Planinarsko društvo «Svilaja» Sinj. Tema izložbe je planinarstvo, alpinizam, speleologija i planinarske flora i fauna. Izložba će biti postavljena u izložbenom prostoru kuće Tripalo, a svečano otvaranje je sutra u 18,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se od 20,00 sati prikazivati film «Apokalipto» redatelja Mela Gibsona. Film je priča o jednom od neriješenih misterija čovječanstva -tajni nestanka civilizacije Maja, a snimljen je na autentičnim lokacijama u Meksiku i izumrlom majanskom jeziku.

SPORT

Pred nama je vrlo sadržajan športski vikend:
Danas u drugoj kuglačkoj ligi sastaju se u Trilju kuglači Sinja i Splitske banke početak susreta je u 18 sati, dok sat ranije u Makarskoj igraju Biokovo i Vrni iz Trilja.

Najznačajniji susret drugog kola županijskog nogometnog kupa igra se sutra na Gradskom stadionu u Sinju između Junaka i Hrvaca s početkom u 15 sati.
U istom natjecanju otočki OSK u nedjelju u 15 sati igra u Prološcu protiv Mladosti.

Malonogometaši u Sinju igraju u nedjelju susrete prvog kola kupa lige Ivan Akrap,dok Triljani igraju susrete prve i druge malonogometne lige

Nakon dvotjedne stanke nastavlja se prvoligaško košarkaško natjecanje. Sutra u 19 i 30 u Sinjskoj športskoj dvorani Alkar dočekuje košarkaše Osijeka.

U natjecanju A2 lige s početkom u 20 i 30 sutra se u Zadru sastaju domaća Voštarnica i Triljska Cetina.

Sutra se u sinjskoj dvorani igra posljednje 11. kolo kadetske lige Hrvatske. U susretima koji počinju u 9 sati igraju: Split, Kaštela, Cetina i Sinj. Završnica državnog prvenstva za ovu kategoriju natjecanja bit će u Sinju od 22. do 25. ožujka ove godine.