Četvrtak, 16.02.2006.

MONITORING PTICA U CETINSKOM KRAJU

Obzirom na posljednje uginule labudove također je prisutno permanentno praćenje situacije i na ribogojilištima Ruda i Grab. Monitoring ptica koje dolaze na to područje je uobičajan, a veterinari iz sinjskog Ureda ističu kako nisu zabiljeni slučajevi neubičajenog ponošanja kao ni uginuća ptica.

Na triljskom području monitoring se vrši na predjelu rijeke Cetine gdje obitavaju divlje patke. Ni na tom području potvrđuje mr. veterine Vesna Jošt nije primjećeno nikakvo neuobičajeno ponašanje.

NATJECANJE UčENIKA U TRILJU I OTOKU

U Trilju je u tamošnjoj školi danas i sutra Gradsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Ravnatelj Hrgović ističe vrlodobore rezultate učenika iz zemljopisa i geografije kod osnovaca i srednjoškolaca.
Ovog tjedna u Otoku održano Općinsko i Gradsko natjecanje učenika iz matematike. Domaćin je bila O š.Kamešnica, a sudjelovala su djeca iz svih osnovnih i srednjih škola Cetinskog kraja.
Tajnica škole Nada Opačak kaže da je ovo bila zapravo selekcija učenika za predstojeće županijsko natjecanje iz matematike koje će se održati sredinom ožujka

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U trećoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Sinjski Crveni križ do 14 sati prikupljeno je 70 doza krvi. Kako nas je informirao Ante Omrčen iz Crvenog križa bila je to jedna od najboljih akcija prikupljana krvi u Sinju. Osim redovitih darivatelja uspješnosti akcije pridonijeli su i sinjski maturanti, pripadnici četvrte brigade i pirotehničari Mungosa.

VRIJEME

Jutro oblačno s povremenom kišom i temperaturom od 5 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana i dalje oblačno sa povremenom kišom.