Subota, 16.01.2016.

Pozivi na sastanke za organizaciju mačkara u Vedrinama i Bajagiću



U većini naselja Cetinske krajine vlada duga tradicija mačkaravanja, koja se njeguje i dan-danas. Da bi mačkare bile što zanimljivije i organiziranije, potrebno je sve unaprijed dogovoriti. Tako će se sutra održati sastanci za dogovor i organizaciju mačkara u triljskom naselju Vedrine i sinjskom naselju Bajagić.
Oganizacijski sastanak ovogodišnjih ‘Vedrinskih mačkara’, na koji su pozvani svi mještani, održat će se sutra s početkom u 14,30 u školi u Vedrinama.
Udruga ‘Bajagićke mačkare’ poziva sve mještane Bajagića na sastanak za organizaciju ‘Bajagićkih mačkara’, koji će se održati sutra u 15 sati u prostorijama osnovne škole u Bajagiću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba DDK Sinj u ponedjeljak, 18. siječnja u Sinju će se održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Akcija će se održati u prostorijama Društva od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve davatelje, kao i druge zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina živa, posebano ovogodišnje maturante, da dođu na akciju i postanu davatelji krvi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar u Kaštelima traži prekid crnog niza

Trinaesta runda prvenstva košarkaše Alkara odvodi put Kaštela, gdje se proteklih godina baš i nisu osobito proslavili, ali kako god da bilo, bolju priliku za prekid negativnog niza još neko vrijeme neće imati…
Alkar je u seriji od četiri poraza, posljednje slavlje upisao je 22. studenog protiv Zaboka i krajnje je vrijeme da dođe do nove pobjede, ako i dalje želi podgrijavati nadu svojih navijača u nešto više od borbe za opstanak.
Naime, unatoč crnoj seriji, a zahvaljujući ostalim rezultatima, sinjski prvoligaš i dalje je u kombinacijama za top pet. Iako je pomalo i deplasirano pisati o Ligi za prvaka u kontekstu posljednjih izdanja, matematika je i dalje ostala na strani naših košarkaša.
Posljednjeplasirana i uvjerljivo najlošija košarkaška družina među A-1 ligašima ovaj susret dočekuje svjesna da bi eventualnom pobjedom sustigla Alkara u broju pobjeda koje će se prenositi u Ligi za opstanak.
S obzirom na tek minus dva iz prve utakmice, čak bi i tu Kaštela došla u određenu prednost. S te strane i Kaštelanima je ovo utakmica sezone.
Utakmica na Sokolani u Kaštelima počinje u 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR