Petak, 16.01.2015.

U Vrlici značajno povećane naknade za novorođenčad

Od početka ove godine u Vrlici je na snazi nova odluka o visini pomoći za opremanje novorođenčadi, po kojoj će se izdvajati znatno veća sredstva za pomoć roditeljima.
Vrlički gradski vijećnici odlučili su značajnije povećati pripomoć mladim roditeljima i poticati natalitet. Umjesto dosadašnje dvije tisuće kuna za prvo dijete, roditeljima novorođenčadi nakon 1. siječnja isplaćivat će se 4 tisuće kuna.
Po dosadašnjoj odluci, za drugo dijete naknada je iznosila 3 tisuće, za treće četiri i rasla je po tisuću kuna za svako slijedeće dijete. Novom odlukom vrličkog Gradskog vijeća, naknada za drugo dijete iznosi 6 tisuća kuna, za treće 10 tisuća, a za četvrto i svako slijedeće dijete 15 tisuća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Vodovodu i odvodnji’ preko 13 milijuna kuna

U Ministarstvu poljoprivrede potpisana su dva ugovora koja su vezana za izgradnju integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Sinj-Trilj-Otok i Dicmo, kojim Vodovod i odvodnja Cetinske krajine dobit će preko 13 milijuna kuna.
Tim ugovorima preko Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda osigurana su sredstva iz EU fondova.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Redovna Izvještajna skupština ŠRD ‘Cetina’

U subotu, 17. siječnja održat će se redovna Izvještajna skupštinu Športsko ribolovnog društva ‘Cetina’ Sinj. Skupština će se održati u prostorijama OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ s početkom u 18 sati.
Na Skupštini će se podnijeti izvješće o radu u protekloj godini, ribolovni kalendar za novu sezonu i plan rada za narednu 2015. godinu.  Iz ŠRD ‘Cetina’ pozivaju sve članove da se odazovu na Skupštinu i doprinesu što kvalitetnijem radu ove športske udruge.
IZVOR: WWW.FERATA.HR