Srijeda, 16.01.2013.

Pravno savjetovalište Udruga Srma nastavlja s radom u četvrtak

Pravno savjetovalište Udruga Srma nastavlja s radom u četvrtak 17.1.
Diplomirana pravnica pruža besplatne savjete jednom tjedno i to četvrtkom od 9-11 sati u kući Tripalo ispod crkve u Sinju.
Pravo na besplatnu pravnu pomoć imaju građani koji od Ureda državne uprave u Sinju dobiju valjano rješenje o pravnoj pomoći. Građani isto mogu zatražiti u Uredu državne uprave u zgradi Općine, soba br. 16. kod gđe Nade Jelinčić. Uz predočenje rješenja Ureda državne uprave građani mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć i savjetovanje u Pravnom savjetovalištu Udruge Srma.
Poseban poziv upućuje se građanima koji su primili negativna rješenja ili rješenja o ovrsi za telekomunikacijske usluge da se odmah jave u pravno savjetovalište kako bi mogli ostvariti pomoć na vrijeme.
Informacije se mogu dobiti putem mobitela 098/261-478 i e-mailom: udruga.srma@st.t-com.hr.

U kinu 'Sonja i bik'

U sinjskom kinu od danas do nedjelje, s početkom u 20 sati, prikazuje se hit-komedija Vlatke Vorkapić 'Sonja i bik'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U petak darivanje krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi, koja će se održati u petak, 18. siječnja.
Akcija će se održati u prostorijama sinjskog Crvenog križa u vremenu od 9 do 13 sati. Suorganizator je Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj, a akciji će se priključiti i maturanti četiriju sinjskih srednjih škola.
Organizatori pozivaju i sve ostale dragovoljne davatelje krvi da se priključe akciji kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Za vikend moguć snijeg

Dok je veći dio Hrvatske zahvatilo snježno nevrijeme, s bijelim pokrivačem visine i do pola metra, u Dalmaciji još uvijek nema velike zime. Ipak, prema riječima osnivača udruge Crometeo Rade Popadića, ljubitelji zime na svoje bi, barem nakratko, mogli doći ovog vikenda. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Župa Hrvace organizira put u Rim

Župa Hrvace za svoje župljane i ostale zainteresirane s područja Cetinskog kraja organizira odlazak u Rim na uskršnje euharistijsko slavlje.

Polazak u Rim planira se za 29. ožujka, a povratak je 1. travnja, na Uskrsni ponedjeljak. Za sve polaznike organizirat će se smještaj u hotelu.

Organizatori napominju kako je broj hodočasnika ograničen (jedan autobus), a prijave traju do 31. siječnja. Za prijave i sve informacije zainteresirani se mogu javiti u Župni ured Hrvace ili jednom od organizatora Stipi Radanu Vabi na broj 098/170-1591.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bazina novi igrač OSK-a, prva pripremna utakmica protiv Hrvaca

OTOK – Na danas održanoj prozivci okupilo se 15 igrača dok su opravdano izostali kapetan Stipe Banić-Škojo te Marin Samardžić.
Na prozivci su bili prisutni predsjednik Branko Samardžić, dopredsjednik Ante Laco te član Uprave Dušan Norac-Kevo. Predsjednik je izrazio zadovoljstvo prikazanim zalaganjem i odnosom prema klubu te je izrazio vjeru i punu podršku ovoj mladoj ekipi.
Što se tiče novih igrača spominjali smo da je prvi cilj pojačati obranu što je i učinjeno dovođenjem Andrije Bazine. 27-godišnji Bazina je karijeru počeo u sinjskom Junaku da bi po isteku juniorskog staža 2004. preselio u Tekstilca. Tu se zadržao četiri godine da bi potom godinu i pol igrao za Glavice. Zatim se ponovno vraća u Tekstilac gdje je igrao u proljetnom dijelu sezone 2010/11. Nakon Tekstilca odlazi u Mladost Proložac gdje je bio
otprilike pola godine. Od kolovoza 2012. je član Glavica, ali nije zabilježio nijedan nastup.
Boris Pavić: – Momčad je mlada, pomalo i neiskusna što se vidjelo u nekim utakmicama jesenskog dijela. No nisam nezadovoljan, momčad nestrpljivo očekuje nastavak sezone i ono što je najbitnije, homogeni su. Bogatiji su za određeno iskustvo i mogu samo prema gore.
Prvu pripremnu utakmicu OSK će odigrati protiv Hrvaca 26.1. (subota), a o točnom terminu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Piše: Frane Šušić-Jurić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM