Ponedjeljak, 16.01.2012.

TEŠKA INDUSTRIJA-Koncerti u Splitu i Sinju



Nakon vrlo uspješnih koncerata po Hrvatskoj i regiji, legendarna grupa Teška industrija uskoro opet svira u Dalmaciji! Bit će to prilika da ova legendarna rock grupa predvođena sjajnim glazbenicima i osebujnom, vrsnom pjevačicom Leom Mijatović publici predstavi aktualni album 'Bili smo raja'. Riječ je o albumu originalnih obrada hitova sarajevske pop-rock škole koji je oduševio publiku, a i kritiku. Nedavno su predstavili video spot za pjesmu 'A i ti me iznevjeri', njihov aktualni singl.

Tešku industriju ubrzo očekuju nastupi u Dalmaciji i to u petak 20.1. u Hemingway Baru u Splitu (VIII Mediteranskih igara 5). Pretprodaja ulaznica je u Hemingwayu, cijena ulaznica u pretprodaji je 20 kn, a na dan koncerta je 30 kn. Koncert pocinje u 23 sata.
Idućeg dana, u subotu 21.1. koncert će održati u Sinju u popularnom klubu Piccadilly (Glavička 31). Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je slobodan.

BIT ĆE I VUCO: U petak večer studenata Cetinske krajine

ZAGREB / SINj – Večer Cetinske krajine u organizaciji udruge „Studenti Cetinske krajine“ održat će se u petak, 20. siječnja, u dobro poznatom klubu „Roko/Akademija“. Naše studente zabavljat će Siniša Vuco, a koncert počinje u 22 sata.
Važno je naglasiti kako će se prije ove Večeri održati i predstavljanje filma „Istinom do pobjede“ našeg Sinjanina Petra Malbaše u 20 sati u prostorijama kina „Forum“ na Savi. General Damir Krstičević za ovaj je film kazao kako je veliki doprinos dokumentiranju istine u Domovinskom ratu.
Dokumentarni film „Istinom do pobjede“ napravljen je u lipnju 2011., a autor u njem na temelju izvorne filmske građe donosi priču o hrvatskom vojniku te obrani i oslobađanju hrvatske države od 1991. do 1995. od jugo-srpske agresije.
Udruga Studenti Cetinske krajine osnovana je 22. listopada 2005. godine na inicijativu studenata Ante Miloša iz Brnaza, Ivana Bote iz Tijarice i Ivana Žole iz Košuta. Ciljevi Udruge su očuvanje i unaprijeđenje veza studenata iz Cetinske krajine s rodnim krajem te njegovanje i prezentacija kulturne i povijesne baštine Cetinskoga kraja, kao i ostvarenje boljeg standarda studenata na području smještaja i prehrane te okupljanje i druženje studenata u mjestu studiranja, te poticanje studenata da stečeno znanje ulože u brži i kvalitetniji razvoj svoga zavičaja.
Piše: Petar Kliškinić Klika
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Zaručnički tečajevi u Sinju

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske ove godine održat će se pet zaručničkih tečajeve namijenjenih zaručnicima koji se namjeravaju vjenčati u narednih godinu dana.Svaki tečaj trajat će tri dana, a teme predavanja su: Sakrament ženidbe, Moralno-duhovni vid ženidbe, Crkveno pravo o ženidbi, Psihološki vid braka i obitelji, Medicinski vid braka, Dostojanstvo slavlja i praktična pitanja o ženidbi.
Tečajevi će se održavati od  3. do 5. veljače, s početkom u 18 sati; od 20. do 22. travnja, početak u 19 sati; od 8. do 10. lipnja, početak u 19 sati; od 14. do 16. rujna, početak od 19 sati; te od 9. do 11. studenoga, s početkom u 18 sati. Prijave se trebaju izvršiti u župnom uredu Župe Gospe Sinjske, tjedan dana prije početka tečaja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Divlja svinja stradala pod kotačima

Vozač osobnog vozila sinoć oko 19 sati na državnoj cesti D 60 u triljskom naselju Ugljane, naletio je na divlju svinju, koja je od siline udarca na mjestu uginula. Na automobilu je zabilježena materijalna šteta. Lešinu divlje svinje preuzelo je Lovačko društvo Trilj. Na državnim cestama na području Trilja od početka godine ovo je drugi slučaj stradavanja divlje svinje
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak počinje s pripremama

Nakon zimske pauze nogometaši Junaka počinju s pripremama za nastavak drugoligaškog natjecanja.Trener Mirko Labrović danas poslijepodne u 14 sati izvršit će prozivku i odraditi prvi trening. Od igrača koji su nosili dres Junaka u prvom dijelu sezone za sada je jedino sinjske redove napustio standardni igrač sredine terena Lovre Šindik, koji se vratio u matični RNK Split. Nakon prozivke i prvih nekoliko treninga znat će se hoće li još netko napustiti redove Junaka, kao i tko bi mogao doći kao pojačanje.
Podsjetimo, nakon vrlo uspješne polusezone Junak je zauzeo 6. mjesto s osvojena 24 boda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR