Nedjelja, 16.01.2011.

Prioćenje sinjskog SDP-a: Apel za spas sinjskoga zdravstva

Sasvim očekivano i nažalost predvidljivo, od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi nastavlja se daljnji proces uništavanje, haračenja  i pustošenja zdravstvene skrbi za stanovnike Sinja i Cetinske krajine nerazumnom i neprihvatljivom odlukom o reorganizaciji djelatnosti  hitne medicinske pomoći.
Naime, djelatnost sanitetskog prijevoza za građane Sinja  koja je do sada bila pod upravom Ustanove za hitnu medicinsku pomoć i kojom su, usput rečeno, građani bili i više nego zadovoljni sada bi se novom reorganizacijom i centralizacijom prebacila pod upravu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Splitu koji je začetnik i glavni krivac svih problema u zdravstvu Sinja....

Javni uvid


Splitsko – dalmatinska županija, Upravi odjel za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša, oglasila je javnu raspravu o studiji o utjecaju na okoliš istočne obilaznice Grada Sinja.

Javna rasprava trajat će 30 dana i to od 28. prosinca 2010. do 27. siječnja 2011. godine.

Javni uvid uz studiju o utjecaju na okoliš istočne obilaznice Grada Sinja može se izvršiti radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati u prostorijama Grada Sinja.

Javno izlaganje održat će se u petak 21. siječnja 2011. u 12 sati u prostorijama Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
Opširnije...

Sport

Rukometni klub Kamičak vrši upis dječaka u školu rukometa, godišta od 1998. do 2001. Zainteresirani se trebaju javiti voditeljima škole Ivanu Grubišiću Čabi na broj mobitela 091/222 70 03, ili Ivi Milošu na broj mobitela 095/536 96 64, ili srijedom u 20:30 h u sportskoj dvorani prije početka treninga.

RK Kamičak Sinj u ponedjeljak, 17. siječnja, počinje s pripremama za nastavak drugoligaške sezone.
Trener Ivo Vukasović prozivku i prvi trening zakazao je u 21,00 sat, u sinjskoj športskoj dvorani. Igrači su obavezni sobom ponijeti sportsku opremu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Audicija za Mješoviti zbor Grada Sinja

Mješoviti zbor Grada Sinja organizira audiciju za upis novih članova. Audicija će se održati 17. i 20. siječnja u 18,45 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Sinju. Na audiciju su pozvani žene i muškarci, od 18 godina i stariji. Iz Zbora najavljuju kako će se audicije ubuduće održavati jednom godišnje, i to početkom godine kada se kreće s novim repertoarom i kada se najjednostavnije uključiti u rad Zbora. Mješoviti zbor Grada Sinja djeluje već godinu i pol dana i broji 35 članova. Osim samostalnih koncerata i nastupa na manifestacijama u svom Gradu, Zbor je gostovao i izvan Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR