Petak, 16.01.2009.

TRGOVAčKOM SUDU U SPLITU DOSTAVLJEN PRIJEDLOG ZA OTVARANJE STEčAJA TVORNICE "DALMATINKA NOVA"Trgovačkom sudu u Splitu jučer je dostavljen 181 prijedlog za otvaranjem stečaja tvornice Dalmatinak Nova na osnovu neisplaćenih plaća za rujan, listopad i studeni prošle godine. Prema Ugovoru i Pravilniku o radu, radnicima je do danas trebala biti isplaćena i plaća za prosinac. Sljedeće ročište u predstečajnom postupku na Trgovačkom sudu u Splitu zakazano je za 22. siječnja.

ANONIMNA PRIJAVA O SPORAZUMU KOALICIJE "PREPOROD" I IVE BILANDžIć-BARAć

Sinjska policija istražuje anonimnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu piše današnja Slobodna Dalmacija o kupnji vjećnićkog mandata Ive bilandžić Barać za vrijeme vlasti koalicije Preporod. Naime u Državno odvjetništvo stigla je anonimna prijava o spornom sporazumu koalicije "Preporod" i Ive Bilandžić Barać po kojem bi uz određeni iznos i druge pogodnosti svojim glasom u Gradskom vijeću sačuvala tadašnju koaliciju.
Glasnogovornica PU SD naglašava kako se provode sve potrebne i propisane radnje po ovom slučaju,a shodno prikupljenim saznanjima bit će izvješćena javnost.

PETICIJA GRAđANA KOJI žIVE U CENTRU SINJA

Tridesetak građana koji žive u strogom centru Sinja uputili su peticiju Poglavarstvu kojom zahtijevaju da se prigodom donošenja izmjena i dopuna GUP-a ne izmijeni članak 11. kojim je zabranjeno da se na površinama mješovite, pretežno poslovne namjene, na gornjim etažama uređuju ugostiteljski sadržaji. U centru Sinja nekoliko je kafića na prvom katu, a prema riječima potpisnika peticije, postoje izgledi da će se to protegnuti i na više katove. Građani navode da će im u tom slučaju gosti kafića narušavati privatnost.

OBAVIJEST IZ VAD-a

Viteško alkarsko društvo objavilo je natječaj za najam poslovnih prostora u objektu Alkarski dvori u izgradnji Put Petrovca 12 u Sinju. Pismene ponude za natječaj moraju prispjeti najkasnije do 31. siječnja u 12 sati na adresu VAD-a. Sve potrebite informacije mogu se dobiti u uredu Viteškog alkarskog društva ili na tel 821-113.

OBAVIJEST

Zbog velikog interesa publike Sinjsko Pučko kazalište ponovno će izvesti presdtavu "Pometeni". Predstava će se odigrati u subotu, 17. siječnja, u Gradskom kinu s početkom u 20 sati. Ulaznice se u predprodaji mogu kupiti u knjižarama Axel i Duga.

KINO DANAS

Do nedjelje u sinjskom kinu prikazivat će se američki romantični triler Sumrak. Početak filma je u 19.30 sati.

OBAVIJEST

Zbog vremenskih neprilika planirani početak krnjevalskih svečanosti u naselju Gala koje su se trebale održati ove subote odgađa se za 24. siječnja, kazao nam je predsjednik Mjesnog odbora Gala Marko Mravak.

SPORT

Počela je prodaja ulaznica za prijateljsku nogometnu utakmicu Junaka i zagrebačkog Dinama, koja će se igrati u nedjelju, 18. siječnja, na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 14,00 sati. Ulaznice se po cijeni od 30 kuna u predprodaji mogu kupiti u knjižari i papirnici AXEL. Prema informacijama iz NK Junak za ovaj susret vlada veliki interes navijača kao kao i predstavnika medija.

Sutra, 17. siječnja, s početkom u 19.30 sati košarkaši Alkara igraju iznimno važnu utakmicu u A1 košarkaškoj ligi. Igrači Mladena Pavića ugostit će ekipu Svjetlost Broda iz Slavonskog Broda.

Danas, 16. siječnja, u 15 sati novi trener Glavica žarko Novaković izvršit će prozivku i prvi trening glavičkih nogometaša u pripremama za nastavak 4. HNL. U isto vrijeme sutra, 17. siječnja, novi strateg OSK-a Petar Džaja na šC Gola Brda počet će s pripremama Otočana.