Srijeda, 16.01.2008.

OBUSTAVA PROIZVODNJE U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"Od danas u «Dalmatinci Novoj» ponovno obustava proizvodnje, kako nas je izvijestio Vito Perić oko 100-tinjak radnika jutros je u 6 sati došlo je na svoja radna mjesta no proizvodnje nije bilo.
Kako doznajemo radnici Dalmatinke jučer ujutro usmeno su obaviješteni o prekidu proizvodnje do petka no nisu im obrazloženi razlozi ponovnog prekida rada. Iz Uprave službenih informacija nema, a potvrđeno je tek da je proizvodnja obustavljena.

POčELA IZGRADNJE KOLEKTORA U ULICAMA OKO GRADSKOG BAZENADanas je počela izgradnja kanalizacijskog kolektora u Ulicama Braće Radića, Antuna Konstantina Matasa i Put Odrine. Iznos od 2 milijuna kuna, koji će se uložiti u izgradnju kolektora, osiguralo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i veza te Grad Sinj. Paralelno sa ovim projektom sanirat će se i potporni zid povrh Gradskog bazena, a vrijednost tih radova iznosi 550.000 tisuća kuna. Kako nam je potvrdila vršiteljica dužnosti Pročelnice za razvoj Grada Sinja Ankica Panza izvođač radova kanalizacijskog kolektora «Lasić Compani» iz Imotskoga danas u 9 sati započeo je prvu od tri faze izgradnje u ulici Braće Radića, a početak radova označio je i posebnu regulaciju prometa u toj ulici: naime, od jutros ulica Braće Radića povrh Gradskoga bazena zatvorena je u potpunosti za promet, a ulica Antuna Konstantina Matasa biti će otvorena u suprotnom smjeru.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAZa petak je najavljena 70 -ta sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za koju je predložen dnevni red od 5 točaka. Utvrđivanje Prijedloga Proračuna Grada Sinja za 2008. godinu, Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za ustupanje radova adaptacije kuće za zbrinjavanje socijalno ugroženih obitelji u Sinju, Prijedlog Povjerenstva za rješavanje bazena u Sinju samo se neke od zanimljivih točaka sjednice.

SPORT

Nogometaši Junaka danas počinju pripreme za nastavak sezone, prozivka je u 15 sati na Gradskom stadionu. Trećeligaš Hrvace početi će sa pripremama 21. ovoga mjeseca.