Ponedjeljak, 16.01.2006.

POčELA NASTAVA U OSNOVNIM I SREDNJIM šKOLAMA

Nastava u osnovnim i srednjim školama Sinja i Cetinskog kraja krenula od 8 sati. Ravnatelji ističu kako nekih posebnosti u nastavku nema, osim pridržavanja zacrtanosti i plana programa u nastupnom polugodištu.

Pojedine osnovne i srednje škole organizirat će najvjerojatnije na proljetne praznike izlete i ekurzije, a polako započinju i pripremne radnje za maturalne zabave koje su najavljene početkom veljače.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo najavilo je za utorak, 19. siječnja, sjednicu na kojoj će se razmatrati 11 točaka dnevnoga reda.Utvrđivanje prijedloga Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Sinja, prijedlog Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja studenata Grada Sinja, samo su neke od tema sjednica.

Na sjednici je ponovno i prijedlog Pravilnika o socijalnoj skrbi na području Grada Sinja. Povjerenstvo za otvaranje ponuda izvijestit će Poglavarstvo o ograničenom prikupljanju ponuda za ustupanje stručnog nadzora za izgradnju kanalizacijskog kolektora u ulicama Antuna Konstantina Matasa i Vladimira Nazora, bit će riječi o zahtjevu za otpis dijela ugovorene zakupnine za poljoprivredno zemljište u vlasništvu republike Hrvatske te druge zanimljive točke dnevnog reda.

JAVNI POZIV ZA KREDITIRANJE PODUZETNIKA POčETNIKA GRADA SINJA

Do kraja ovog mjeseca traje javni poziv Gradske uprave koji je još raspisan od listopada prošle godine, a odnosi se na za podnošenje zahtjeva za kredite poduzetnika početnika u gradu Sinju. Dokumentacija za navedeni program može se predignuti u Odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj.

JAVNI POZIV ZA UPIS U VOJNU EVIDENCIJU

Ured za obranu Sinj objavio je javni poziv za upis u evidenciju vojnih obveznika. Poziv vrijedi za muškarce rođene 1988. godine kao i starija godišta, koji do sada nisu upisani u evidenciju vojnih obveznika, a imaju prebivalište na području gradova i općina Cetinskoga kraja da se jave po rasporedu od 16 siječnja poradi upisa u evidenciju vojnih obveznika.

Upis počinje od ponedjeljka, 16. siječnja, a u 8 sati vršit će se upis prezimena koja počinju slovima A i B, od 11 sati C i ć, dok će se od 13 sati vršiti upis prezimena s početnim slovima ć, D i Dž. Svi pozvani dužni su ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu te su se dužni odazvati na poziv bez obzira jesu li dobili ili ne pojedinačni poziv.

Eventualnu spriječenost javljanja na poziv dužni su javiti i opravdati roditelji ili članovi uže obitelji. Neodazivanje na poziv povlači odgovornost po odredbama Zakona o obrani.

VRIJEME

Danas će vrijeme biti pretežno oblačno. Jače naoblačenje u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature izmedju -8 i 0 stupnjeva Celzijevih.