Poribljavanje Cetine

Športsko ribolovno društvo 'Cetina Sinj' danas je izvršilo akciju poribljavanja rijeke Cetine i njenih pritoka. Na svim vodama kojima gospodari ŠRD Cetina Sinj, članovi Udruge od ranog jutra su, u nekoliko navrata ispuštali pastrve. Na dvadesetak lokacija poribljene su vode s preko 600 kg pastrva, što je više od četiri tisuće jedinki. To je samo prvi dio akcije poribljavanja kojeg provodi ova udruga športskih ribolovaca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nakon odlično organiziranog svjetskog prvenstva u lovu  pastrve na brzim vodama u Rudi, pokazan je velik interes za ribolov na našim vodama. To je, uz promidžbu ovog kraja, donijelo i obvezu članovima ŠRD da što kvalitenije gospodare vodama. Isto će zahtjevati veliku brigu o ribama, ekologiji i u sprječavanju krivolova.
Pred članovima Udruge u pripremi je proljetno ribolovno natjecanje u nekoliko kategorija, prigodna izložba fotografija za 'Dane alke i Velike Gospe', te niz drugih aktivnosti.
ŠDR Cetina Sinj poziva sve članove, i one koji će to postati, da daju svoj doprinos u radu Udruge koja je najbrojnija športska udruga na prostoru Cetinskog kraja.
Dodajmo kako su poribljavanje jutros na Trilju pratila i djeca ekolozi, članovi izviđačke udruge 'Vitezovi' Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

26.02.11