Sportski laureati Grada Sinja za 2010.U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja u gradskoj vijećnici danas su dodjeljena priznanja najboljim športašima i športskim klubovima u 2010. godini s područja Grada Sinja.
Najboljim športašem Sinja u 2010. godini proglašen je Jure Gale iz NK Junak. Najbolja športašica Sinja je Silvija Masnić iz ŽRK Sinj, dok je najboljim športskim kolektivom Sinja u 2010. godini proglašen KK Alkar.
Titula najboljeg trenera pripala je treneru KK Alkar Borisu Poljaku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najperspektivniji športaši Sinja su: Božica Marković Ćoso (ŽOK Sinj), Klara Banovac (ŽOK Sinj), Petar Botica (NK Junak), Josip Boban (KK Alkar), Nikola Pavlović (RK Sinj), Anita Mravak (Tan soo do), Kristina Runje (ŽRK Sinj), Kristina Mihaljević (ŽRK Sinj), Ivana Munivrana (ŽRK Cetina) i Helena Mladina (ŽNK Glavice).
Zaslužni pojedinci u športu za 2010. godinu su Tihomir Bandalo (nogomet) i Marinko Klarić – Kukuz (ragbi).
Kandidate su predlažile športske udruge, a najbolje športaše birao je peteročlani žiri, sastavljen od predstavnika Zajednice športskih udruga, športaša i športskih novinara.
Zaslužnim pojedincima priznanja je uručio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, koji je ujedno i predsjednik Zajednice športskih udruga. U obraćanju nazočnima gradonačelnik Glavan istaknuo je kako pojedinci prigovaraju da se previše novca iz gradskog Proračuna izdvaja za sport, no bez obzira na prigovore, dok god obnaša dužnost gradonačelnika nastavljat će ulagati u sport i nitko ga u tome neće spriječiti.

'Dok država tone, izgleda da sinjski šport cvate. Mi zadržavamo jedan standard od proteklih godina. Nije se dogodio nikakav veći priljev novca u šport, nego se možda kvalitetnije gospodarilo. U povijesti ne pamtim situaciju kakva je sad, da su NK Glavice u vrhu, Tekstilac u vrhu, Junak potpuno stabilan, Alkar u borbi za Ligu za prvaka, ženski rukometni klub prvi, muški rukometni klub drugi – treći, odbojkaški klub drugi – treći... Više nitko ne može sakriti činjenicu da imamo zdrave ljude, da su dobro vođeni, i da je to segment društvenog života koji je odlično pokriven. Predstoji nam samo povećanje razine kvalitete. Ulaskom kvalitetnih liječničkih pregleda mislim da smo dostigli jednu zavidnu razinu kao mala lokalna zajednica. Jako sam zadovoljan, zahvaljujem komisiji, ovim mladim športašima i njihovim voditeljima', završava gradonačelnik Sinja i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Sinja Ivica Glavan.

Dodajmo kako najboljima nisu uručene novčane nagrade jer je, odlukom Zajednice, novac uplaćen na žiro račun Lucijana Ćosića kojem je potrebna operacija u njemačkoj klinici za ortopediju u Aschau.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

24.02.11