Konferencija Mira Bulja

Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Sinj Miro Bulj danas je održao konferenciju za novinare. Nezadovoljan je što se na Dnevni red sjednice Gradskoga vijeća, koja će se održati sutra, 23. veljače, nisu uvrstile dvije točke:
1. Prijedlog zaključka Gradskoga vijeća o raskidanju Ugovora o restruktuiriranju i financijskoj konsolidaciji Autoprijevoza;
2. Organizacijsko izdvajanje sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja u samostalni Dom zdravlja Sinj.

Bulj je podsjetio kako je već ranije predlagao uvrštavanje na dnevni red sjednice Gradskoga vijeća Prijedlog zaključka o raskidanju Ugovora o restruktuiriranju i financijskoj konsolidaciji Autoprijevoza, te da je po tom pitanju tražio i sazivanje izvanredne sjednice Gradskoga vijeća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bulj predlaže Gradskom vijeću da od Vlade RH i Ministarstva financija traži da se zbog neispunjavanja obveza od strane strateškog partnera Prometa Makarska raskine Ugovor o restrukturiranju i financijskog konsolidaciji Autoprijevoza kojeg su potpisali Ministarstvo financija, Grad Sinj, Promet Makarska i Autoprijevoz Sinj; da Vlada i Ministarstvo financija, na ime naknade štete koju je Promet Makarska prouzrokovao nad imovinom Autoprijevoza, aktiviraju bjanko zadužnice Prometa, u iznosu od 16 milijuna kuna u korist oštećenog Autoprijevoza; da Ministarstvo financija u suradnji s Gradom Sinjem pronađe novog strateškog partnera za Autoprijevoz.

Vijećnik Miro Bulj kaže kako se nadao da će ova točka biti uvrštena na Dnevni red sjednice jer je i sinjski SDP, koalicijski partner vladajuće Nezavisne liste dr. Jadrijevića, u priopćenu za javnost 28. veljače ove godine, zatražio od gradonačelnika Sinja i predsjednika Gradskoga vijeća, sazivanje izvanredne sjednice o stanju u Autoprijevozu, vezano za izgradnju stanice za tehnički pregled na dijelu autobusnog kolodvora.

'Na Dnevni red predstojeće sjednice uvrštena je samo točka: Informacija u svezi ukidanja autobusnih linija na području Grada Sinja. To je možda samo potkusurivanje obostranih interesa koalicijskih partnera, a ne želja da se problem Autoprijevoza riješi' komentirao je Miro Bulj priopćenje sinjskih SDP-ovaca.

Bulj je podjetio kako je osobno podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kaznena djela devastacije Autoprijevoza, te traži da to isto učini i Gradsko vijeće.

Gradskom vijeću Grada Sinja, nezavisni vijećnik Miro Bulj predlaže donošenje zaključka o izdvajanju sinjske ispostave Doma zdravlja u samostalnu organizaciju. Podsjetio je i na priopćenje sinjskog SDP-a od 8. veljače 2011. u kojem se SDP-ovci zalažu za samostalan Dom zdravlja Sinj, pa se pita zbog čega vladajuća Nezavisna lista dr. Jadrijevića ovaj prijedlog nije uvrstila na Dnevni red predstojeće sjednice, te dodaje: 'Ako smatraju da je to moj prijedlog i da će im njegovo uvrštavanje na Dnevni red sjednice narušiti reputaciju, zašto nisu poštivali želju svog koalicijskog partnera, SDP-a'. Bulj predlaže da se, zajedno s izborima za članove vijeća mjesnih odbora na području Sinja, o istom trošku raspiše i referendum o izdvajanju sinjske ispostave Doma zdravlja.

Na kraju konferencije za novinare, Bulj je dodao kako se najviše točaka dnevnoga reda sjednice koja će se održati sutra, svodi na prijateljstva s gradovima. Dodao je kako se proračunska sredstva dodjeljuju bez ikakvih kriterija, osobito za sport i kulturu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

22.02.11