SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Poglavarstvo Grada Sinja Jučer je održalo 5.sjednicu. Uvodnu riječ na sjednici imao je gradonačelnik Nikola Tomašević koji je konstatirao da nema primjedbi na zapisnik sa prošle sjednice te je isti jednoglasno i usvojen...

Prva točka dnevnog reda bila je izvješće o radu Radio Sinja za 2004. Te je po istoj gradsko poglavsrtvo zaključilo da je potrebno pokrenuti inicijativu za promjenom vlasničke strukture s obzirom da je Grad prethodnih godina kao suvlasnik od 25 % plaćao 71,3% sveukupnih suvlasničkih davanja. Podsjetimo Radio Sinj je u vlasništvu općina i gradova na području Cetinske krajine.

Zaključak Gradskog poglavarstva na izvješće Radio Sinja koje je podnio Marko Križanac, direktor, je da Radio bude temeljen na drugim osnovama te da se pokrene inicijativa za racionalizaciju poslovanja prema tržišnim principima te da se utvrde prioriteti o normalnom servisiranju.

Izvješće o financijskom i tehničkom poslovanju na sjednici je je usvojeno dok je na programsko izvješće glavnog urednika Radio Sinja Gradsko poglavarstvo imalo primjedbe.

Po drugoj točki dnevnog reda koja se odnosila na izvješće o radu Kamička d.o.o. s prikazom trenutnog stanja konstatirano je je dobit financijske godine manja nego prethodnih zbog negativnog rada Pauk službe koja je u prošloj godini izgubila čak 100.000,00 kuna. Izvjestitelj Kamička d.o.o. Ante šabić istaknuo je kako problemi nastaju zbog loše organiziranosti Pauka .

član Poglavarstva Anita šimac Rako istaknula je kako Grad Sinj nije stvorio preduvjete za parkirališta te bi se tom problemu trebala posvetiti veća pozornost.
Tendencija Kamička d.o.o. je da se naprave još dva zatvorena tipa parkirališta dok su Gradski poglavari umjesto zatvorenog tipa parkirališta predložili postavljanje parking automata, na što je izlagatelj istaknuo da Grad Sinj nije spreman za takvu vrstu naplate jer svaki takav automat košta 50.000,00 kuna, a Kamičak ne bi mogao servisirati aparat .

Veliki problem, smatra Gradsko poglavarstvo je 10 uposlenih djelatnika no, gosp. šabić smatra da će se u slučaju uređenja dvaju novih parkirališta zatvorenog tipa stvoriti potreba i za povećanjem djelatnika.

Konačan zaključak svih je da gradu nedostaje parkirališnih mjesta, Pauk služba je neophodna ma koliko nerentabilna bila, te će se morati pomiriti interesi vozača s jedne i pješaka s druge strane, a Grad Sinj i Kamičak d.o.o.moraju zajednički stvoriti uvjete za pravilan rad tvrtke. Dodajmo ovome da je izvješće o Radu Kamička d.o.o. jednoglasno usvojeno.

26.07.05