Reorganizacija u Domu zdravlja

Dr. Dragomir Petric ravnatelj Doma zdravlja Županije splitsko dalmatinske najavio je reorganizaciju u sinjskoj ispostavi. Reorganizacija bi se trebala napraviti izmještanjem liječničkih ordinacija u postojeće ali adekvatnije prostore koje bi pacijentima bile dostupnije. Izmjestile bi se i ordinacije Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, odnosno zamijenile sa nekim liječničkim ordinacijama. Petric nije isključio mogućnost ponovnog dolaska ugovornih liječnika specijalista u Dom zdravlja kao što je prije bila praksa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dr. Petric najavio je i osnivanje prve Grupne prakse u Hrvatskoj, upravo u sinjskoj ispostavi.

Riječ je o udruživanju liječnika opće prakse radi pružanja više usluga svojim pacijentima, tako da bi liječnik pacijentu bio dostupan tijekom cijelog dana. U takvom načinu rada liječnici bi se 'verzirali' za određeno područje, a usluge pacijentima bile bi dostupnije i kvalitetnije.

Dr. Petric najavio je i skoro obnavljanje sinjskog Odjela dijalize:

'Uskoro će se krenuti u kompletnu rekonstrukciju kako bi dobili jednu modernu i kvalitetniju dijalizu koja bi radila samo u jednoj smjeni.

Sinjska dijaliza je u katastrofalnom stanju, nema ni krova, a kuhinja je u barakama', kaže dr. Petric i napominje kako je Grad Sinj obećao izgraditi krov na tom odjelu.

Dr. Petric potvrdio ja kako će se u rekonstrukciju Dijalize krenuti odmah nakon dovršetka Imotske na kojoj su radovi otpočeli.

Ostatak reorganizacije ovisit će o puno faktora, kako o Domu zdravlja tako i o nekim zakonskim uvjetima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

10.02.11