Poticanje poljoprivredne proizvodnje na području Grada Sinja

Gradonačelnik Grada Sinja u sklopu poticanja poljoprivredne proizvodnje na području Grada Sinja, odobrio je novčanu pomoć Udruzi pčelara «Vrisak» iz Sinja.
Novčana pomoć u iznosu od 17.000,00 kuna odobrena je u svrhu sufinanciranja školarina za 17 članova ove Udruge s područja Grada Sinja.
IZVOR: GRAD SINJ

Naime, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, svaki pčelar-hobist ili profesionalac, da bi ostvarivao svoja prava na poticaj i dr. morati će završiti pčelarsku školu nakon koje stječe zvanje pčelar. Stoga, Grad Sinj na ovaj način potiče educiranje pčelara s područja Grada Sinja, kako bi se oni na vrijeme prilagodili zahtjevima Europske unije koji ih ubrzo očekuju.

Grad Sinj osim sufinanciranja edukacije pčelara poticao je do sada i edukaciju mljekara, sirara, govedara, ovčara, kozara, a dugi niz godina provodi sufinanciranje sadnje višegodišnjih nasada kao i sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi.
Grad Sinj također svake godine izdvaja značajna novčana sredstva u Fond za razvitak poljoprivrede u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz kojeg se daju povoljni poljoprivredni krediti korisnicima iz cijele Županije, a Grad Sinj i sam svake godine kreditira poljoprivrednike i poduzetnike kroz svoj Program kreditiranja.
IZVOR: GRAD SINJ

07.02.11