Vrijedne žene osnivaju zadrugu

Danas je u prostorijama Poduzetničkog centra u Sinju održana osnivačka skupština zadruge 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja'.
Inicijativa za osnivanjem zadruge rodila se na prezentaciji 'Strategije razvoja ženskog poduzetništva', koja je održana u studenom prošle godine u Sinju, a na kojoj je obrađena tema položaja seoskih žena u ruralnom području, gdje je ovu inicijativu podržao i zadružni savez Hrvatske. Osnivačkoj skupštini danas je nazočilo 14 žena s cijelog područja Cetinskog kraja, koje su izabrale vodstvo zadruge. Za upraviteljicu zadruge izabrana je Nedjeljka Botić, predsjednica skupštine je Marija Maganić, a članice predsjedništva su Maja Kovačević, Danijela Vučemilo i Neda Filipović-Grčić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR


O inicijativi i ciljevima okupljanja žena u ovu Zadrugu, upraviteljica Nedjeljka Botić je kazala: 'Žene s područja Sinja i Cetinskog kraja, a ima ih zaista puno, vrijedno rade i bave se različitim djelatnostima, od izrade autohtonih suvenira, slikanja, pletenja, kulinarstva, bavljenja poljoprivredom i drugim zanimljivostima. Sve je to dosada bilo uglavnom na osobnoj, odnodno, individualnoj prezentaciji na mnogim sajmovima ili prezentacijama. Naše udruživanje ima za cilj legalnog obavljanja svih djelatnosti kroz ovu zadrugu, te kroz istu izići na tržište, ne samo na području Cetinskog kraja nego na područje cijele Hrvatske. Cilj nam je da naši proizvodi predstavljaju našu tradiciju, da postanu komercijalni, te da u dogledno vrijeme počnemo ciljano proizvoditi za kupce iz turističkih mjesta', završava upraviteljica zadruge Nedjeljka Botić.

Sve članice zadruge na ovoj skupštini posebnu zahvalnost iskazale su prema Poduzetničkom centru Sinj i direktorici Ani Barać na logističkoj i stručnoj potpori pri osnivanju zadruge, te su naglasili kako će se i dalje nastaviti ova suradnja u pogledu svih projekata i natječaja u kojima može sudjelovati Zadruga.


IZVOR: WWW.FERATA.HR

05.02.11