GRADOVI ŠIBENIK, TROGIR I SINJ – GRADOVI PRIJATELJIUlica Sinjske alke već je obnovljena zahvaljujući gradu Sinju, a gradonačelnici Šibenika i Trogira danas su potpisali sporazum o (su) financiranju sanacije Šibenske i Dalmatinske ulice u gradu Vukovaru kao još jedan prilog akciji „Solidarnost za Vukovar“.
Na današnjoj medijskoj konferenciji u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Željko Sabo potpisao je u ime Grada Vukovara sporazume o sanaciji spomenutih ulica s gradonačelnikom Grada Šibenika Antom Županovićem i s gradonačelnikom Grada Trogira Damirom Riljom, a događanju su nazočili i gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, zamjenik gradonačelnika Šibenika Franko Vidović i Vukovara Željko Pinjuh.
- Grad Šibenik sanacijom Šibenske ulice u iznosu 250.000,00 kuna daje novi doprinos kako bi ljudi u Vukovaru živjeli u što boljim uvjetima. Stipendiramo i vukovarske studente, mladima pružamo mogućnost ljetovanja u Šibeniku, a bit će zasigurno još načina da proširimo suradnju na raznim drugim projektima. Činimo samo ono što prijatelji moraju učiniti prema prijateljskom gradu Vukovaru – naglasio je gradonačelnik Šibenika Ante Županović.
- Sukladno mogućnostima gradskog proračuna Grada Trogira pomoći ćemo Vukovaru obnovom Dalmatinske ulice. Gospodarstvo, turizam i kultura područja su na kojima ćemo širiti našu suradnju, a iznad svega stoji interes i potrebe naših građana – rekao je gradonačelnik Trogira Damir Rilje.
- Uvijek želim razmišljati o budućnosti i mladima koji će moći stvarati bolji i ljepši svijet. Ovo što zajednički radimo ima duboki smisao i osim što nam je uvijek lijepo doći među Vukovarce želimo da prijateljstvo između naših gradova i građana poprimi značajno višu razinu – istaknuo je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i podsjetio na izreku „Tko želi naći će, a tko ne želi naći će izliku“.
- Želim se zahvaliti gradovima Sinju, Šibeniku i Trogiru što su prihvatili akciju „Solidarnost za Vukovar“. Godinama traje to prijateljstvo, približili smo naše građane jedne drugima i s pravom očekujem da se ovi gradovi uskoro priključe Gradu Dubrovniku kao potpisnici Povelje o prijateljstvu s Gradom Vukovarom. Takvu incijativu ću uputiti našim gradskim vijećnicima na jednoj od sjednica novog saziva – naglasio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.
Posebna zanimljivost današnje medijske konferencije bila je izjava gradonačelnika Sinja Ivice Glavana da se u okviru suradnje i tog istaknutog odnosa prema Gradu Vukovaru ozbiljno razmišlja o odluci i pripremama za mogućim trčanjem Sinjske alke ulicama grada Vukovara.
IZVOR: GRAD VUKOVAR

03.02.11