Do ljeta vojarna u gradskim rukama?

U prostorijama gradske uprave u Sinju jučer je održana prethodna rasprava po nacrtu Detaljnog plana uređenja (DPU) bivše vojarne Ivaniša Nelipića.
Sastanku su, uz Savjet za prostorno planiranje Grada Sinja, nazočili predstavnici zainteresiranih investitora i predstavnica obitelji Bilić koja posjeduju Rješenje za povrat ranije oduzete imovine na području vojarne.
Kako nas je izvijestila v.d. pročelnica Odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja Ankica Panza, dva investitora su izrazila namjeru ulagati u izgradnju domova za starije i nemoćne osobe, koji bi ukupno mogli prihvatiti 540 osoba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Investitori se moraju pridržavati urbanističkih rješenja koje će urediti DPU. Nakon što se urede odnosi sa državom oko vlasništva, putem javnog natječaja ići će se u odabir potencijalnih investitora', naglasila je Panza.

Nakon što prođe rok od 15 dana za dostavu primjedbi, krenut će se u izradu Prijedloga DPU-a za javni uvid. Taj dokument trebao bi ugledati svjetlo dana za 30 dana, a nakon toga slijedi javni uvid koji traje dodatnih 30 dana.

Podsjećamo, da bi Grad Sinj postao vlasnik vojarne Ivaniša Nelipića dužan je dostaviti Detaljni plan uređenja koje mora usvojiti Gradsko vijeće Sinja, a prihvatiti Središnji ured za upravljanje državnom imovinom.

Prema najavama vojarna Ivaniša Nelipića u vlasništvu Grada Sinja mogla bi biti do ljeta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

01.02.11