Noć muzeja opravdala očekivanjaSinjani vole kulturu, dokazali su to sinoć posjetom Muzeju Cetinske krajine i Galeriji Sikirica, dvjema ustanovama koje su organizirale 'Noć muzeja'.
Muzej je tako sinoć ponudio nekoliko vrlo zanimljivih prezentacija plakata muzejsko – edukativne radionice, projekcije arheoloških dokumentarnih filmova i stručno vodstvo po samom izložbenom prostoru.
Anita Librenjak ravnateljica muzeja istaknula je da je sinoć u muzeju bilo više od 250 posjetitelja: 'Zadovoljni smo posjetom, bio je jako dobar odaziv mlađe populacije što je jako pohvalno. Broj posjetitelja bio je puno veći nego prošle godine'.
U Galeriji 'Sikirica' organizirana je promocija zbirke pjesama Irene Delone 'Riječi kupuju zločine koje ćeš počiniti'. Posjetitelji su uživali u izvedbama šansonijera Srđana Depola, kao i u izložbi slika, fotografija i skulptura sinjskih umjetnika. 'Ponosna sam što je na promociju Irenine zbirke poezije došao veliki broj mladih ljudi. Svjesni smo da se poezija jako malo čita, marginalizirana je čak i u medijima pa me brojka od oko 550 posjetitelja ugodno iznenadila. Iznimno sam zadovoljna što su mladi prepoznali Galeriju kao mjesto koje je namijenjeno njima i na kojem se mogu afirmirati', istaknula je Dragana Modrić voditeljica Galerija Sikirica.
Nakon ove noći i niza kulturnih događanja koji se ovoga vikenda odvijaju u Sinju možemo neskromno reći: Sinj je imao, ima i imat će svoju kulturnu scenu i publiku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

29.01.11