Predate primjedbe za obilaznicu

Jučer je završio javni uvid uz studiju o utjecaju na okoliš istočne obilaznice Grada Sinja na koju su zainteresirani građani imali pravo primjedbi. Članovi Građanske inicijative Stipica Modrić, Slobodan Bogdan i Mate Matić u samo tri dana prikupili su više od 550 pojedinačnih primjedbi mještana Brnaza, Glavica, Ćurlina, Sinja.
Bilo je čak i primjedbi na Studiju od osoba koje ne žive na području Cetinskog kraja, ali su porjeklom iz našega kraja, kaže Stipica Modrić i dodaje: 'Sve primjedbe smo dostavili u Županijski ured za graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša u Split. Na terenu smo nailazili na veliko ogorčenje naših građana koji su tek nedavno doznali o mogućoj gradnji istočne obilaznice. Zahvalni smo svima onima koji su nam pružili pomoć i podršku', kaže Modrić.
Mila Galiot, stručna savjetnica u Županiji, potvrdila nam je kako je Županijskom uredu za graditeljstvo dostavljen veliki broj primjedbi na izgradnju istočne obilaznice Grada Sinja, no kako se zahtjevi još protokoliraju, a konačan broj primjedbi biti će poznat u četvrtak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

28.01.11