'Ricete' na Internetu

Nakon što se u nekoliko županija od početka godine primjenjuju elektronički recepti za lijekove, od sutra će to biti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Elektronički recepti trebali su zaživjeti u našoj županiji od 31.siječnja, ali to će se dogoditi sedam dana ranije. Naime, iz Operativnog tima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, koji je radio na ovom projektu, ocijenili su da je sve spremno za novi način ispisivanja recepata.
Od 24. siječnja liječnici više neće ispisivati papirnate recepte, nego će ih slati putem elektroničke pošte. Pacijenti svoj lijek mogu preuzeti u bilo kojoj od 120 ljekarni na području Županije, uz predočenje zdrastvene i osobne iskaznice.
Ipak, kod nekih zdravstvenih usluga ostala je stara praksa za 'ricete'. Tako će papirnate recepte i dalje ispisivati liječnici Hitne medicinske pomoći, budući da da se Hitna pomoć još nije spojila na CEZIH (središnji informacijski sustav zdravstva). Isto vrijedi i za ispisivanje recepata za inozemne osiguranike, kućnih liječničkih posjeta i sl.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

24.01.11