Novi snijeg u Cetinskom kraju

Nakon prošlotjednog proljeća usred zime, kada smo imali nekoliko suncem okupanih dana sa temperaturama zraka i do 15 stupnjeva Celzijevih, zima se opet vratila.
Na području Cetinskog kraja tijekom noći padao je snijeg, koji se zadržao pretežno u višim predjelima. Pod snijegom su osvanule Kamešnica i Dinara, a snježnog pokrivača od oko 5 centimetara ima na području Zelova, Roža, Voštana i Kamenskog. Također, snijeg je zabijelio i na području jugoistočnog dijela Cetinske krajine – Bisko i Krušvar, prema dijelu omiške zagore, kao i na području Općine Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Djelatnici sinjske Nadcestarije povratak zime dočekali su spremni. Tijekom noći posipali su dionice ceste prema Kamenskom i od Trilja prema Bisku, a u tijeku je čišćenje cesta prema Zelovu i Maovicama.
Nakon što su meteorolozi najavili zahlađenje i snijeg na području Sinja, Javno komunalno poduzeće Vodovod i čistoća pripremilo je dostatne količine sipine i soli. Informaciju nam je potvrdio Ćiro Poljak, voditelj javno - prometnih površina u Vodovodu i čistoći, koji je istaknuo kako su građani dužni očistiti snijeg ispred svojih kuća, a istu obvezu imaju i vlasnici poslovnih objekata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

21.01.11