Triljani zadovoljni izborima

Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora na prostoru Grada Trilja, Triljski HDZ izrazio je zadovoljstvo izbornim rezultatom u većini naselja Triljskog kraja.
Naime, prema privremenim podacima HDZ pobjedio je u 9 od sveukupno 20 mjesnih Odbora na području Trilja.
'Rezultati po pojedinim naseljima potvrda su kontinuiteta dobrih rezultata Hrvatske demokratske zajednice, a u mjestima gdje nismo polučili dobar izborni rezultat, izvršiti ćemo analizu, utvrditi razloge i do novih izbora ponuditi nova rješenja i nove ljude koji će biti u interesu HDZ-a i naših sugrađanja', istaknuo je predsjednik triljske organizacije Jozo Sarač.
U 4 mjesna Odbora pobjedio je HSP, a predsjednik triljske organizacije Mate Čota kaže kako je njegova stranka više nego zadovljna, štoviše, osjećaju se kao pobjednici ovih izbora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Ovi izbori su nam i potvrda da smo druga politička opcija po snazi u Gradu', istaknuo je Čota.

SDP-ov predsjednik Slavko Kozina kaže kako je koalicija SDP - HSU zadovoljna jer su pobjedili u najvećoj izbornoj jedinici u Trilju.

'Dobili smo 7 mandata i zadovoljni smo, ali uvijek ima prostora za bolji izborni rezultat', istaknuo je Kozina.

Predsjednik triljskog ogranka HSP- a dr. Ante Starčević, Tomislav Delić ističe kako je njihov izborni rezultat u kojem su osvojili 4 mandata bio očekivan.
'Nova smo stranka, na našim listama su sve bili mladi ljudi. Zadovoljni smo.'

2 mandata osvojili su članovi HČSP, a njihov predsjednik Petar Vukas kaže kako je zadovoljan, ali i kako bi rezultati bili bolji kada bi se svi pravaši ujedinili.

Zanimljivo je kako su u čak 4 mjesna odbora pobijedile Nezavisne liste, i to u Čačvini, Veliću, Gardunu i Bisku.

Nenad Tadinac nositelj NL u Gardunu rekao je kako je zadovoljan odazivom birača te kako će se truditi u mandatnom razdoblju ispuniti njihova očekivanja.

Nositelj NL u Čačvini Filip Žaper ističe kako je već 10 godina član mjesnog odbora te kako je MO Gardun jedini koji ima svoj račun i financira se vlastitim sredstvima. Žaper ističe kako će poslije izbora tražiti veće ovlasti za MO.

Marijo Kozina iz Velića kaže kako se poslije ovih izbora osjeća sretno i zadovoljno jer su birači napokom prepoznali ljude koji nešto rade, a ne da se samo bave politikom. Kozina kaže kako smatra da je za njegov uspjeh presudan bio projekt telefonske centrale, ali i njegov angažman na ekološkom planu.

Ante Golem nositelj NL u Bisku kaže kako je prezadovoljan sa samim odazivom birača, ali i povjerenjem koje je Lista zadobila.

'Prvo što ćemo napraviti u MO je poboljšati komunikaciju između Grada i Odbora, a najveća želja nam je da naponon rješimo dugogodišnji problem Biska – opskrbu strujom' - kaže Golem.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.01.11