Vrlika uređuje biciklističke staze

Sredinom prosinca pisali smo kako su se odlukom upravljačkog odbora IPA programa Jadranske prekogranične suradnje, na listi odobrenih projekata za financiranje i dodjelu bespovratnih sredstava EU našli projekti Splitsko-dalmatinske županije i Agencije za razvoj SDŽ čija je svrha zaštita i revitalizacija kulturne i prirodne baštine na prostorima zaleđa na Jadranskoj obali. Iz predpristupnog fonda Grad Vrlika dobio je 102 tisuće eura.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
Prema riječima vrličkog pročelnika Branka Marasa, Grad je sredstva namjenio za uređenje biciklističkih staza uz Perućko jezero i rijeku Cetinu, za postavljanje signalizacije koja će upućivati na staze, kao i za izgradnju četiri odmorišta uz staze. Trenutno se prikuplja sva potrebna dokumentacija, a kroz nekoliko dana Grad će raspisati javni natječaj za izvođača radova te za nabavku signalizacije. Osim ovog projekta, Grad Vrlika pripremio je još nekoliko programa prekogranične suradnje sa Bosnom i Hercegovinom.

'Sa općinom Rama kandidirali smo projekt razvitka veslačkog turizma. Aplicirali smo izgradnju veslačkog kampa na Perućkom jezeru, a zajedno sa jedinicama lokalne samouprave Sinj, Hrvace i Muć, kao i sa općinom Tomislavgrad pripremamo projekt za obilježavanje planinarskih staza na području navedenih gradova i općina. Također, Grad u ovom trenutku priprema i dokumentaciju za izgradnju pročistača otpadnih voda na području Vrlike. Taj projekt je vrijedan 7 milijuna kuna, a prijavit ćemo ga na natječaj IPARD Programa. Naravno, očekujemo da će i ovaj projekt proći', završava pročelnik Maras.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.01.11