Miro Bulj za DZ Sinj

Nakon otvorenog pisma koje je sinjski gradonačelnik Ivica Glavan uputio ministru Darku Milinoviću, na temu sinjskog rodilišta oglasio se i nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj.
U svom priopćenju za javnost Bulj ističe kako je srozavanje sinjskog zdravstva na najniže grane počelo odlukom o ukidanju Doma zdravlja Sinj koju je 2003. donio tadašnji ministar Andro Vlahušić, a nastavilo se u vrijeme ministra Darka Milinovića. Kao izvršitelja uništenja sinjskog zdravstva navodi Mirana Propadala.
'Građani Sinja i Cetinskog kraja su vlastitim aktivnostima, sa više od 5 tisuća potpisa, dijeljenjem letaka na dan Alke i u Županijskoj skupštini, te prosvjedima i dodatnim aktivnostima, prisilili ministra Milinovića na povlačenje odluke o zatvaranju sinjskog rodilišta', podsjeća Bulj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
Otkriva kako mu je na jednoj javnoj tribini, kada ga je upitao o njegovim aktivnostima za spas sinjskog rodilišta, gradonačelnik Ivica Glavan odgovorio da će 'oni gore na vlasti napraviti što su naumili' i dodao kako je zalaganje za spas sinjskog rodilišta 'borba s vjetrenjačama'.
Miro Bulj piše kako to nije mogao prihvatiti i da je uz potporu građana nastavio svoju borbu za spas rodilišta.
'Nažalost neki pojedinci iz određenih političkih opcija Grada Sinja, bez obzira na njihova liječnička zvanja, iz poznatih su razloga očekivali da se sve odigra po zamišljenom planu dr. Propadala', kritizira Bulj i podsjeća na događanja sa sjednice Gradskog vijeća koja je održana 31. siječnja 2010. godine.
'Na toj sjednici sam predložio izdvajanje ispostave Doma zdravlja Sinj, što je jedini put za spas zdravstva na području Sinja i Cetinskog kraja. Na svakoj sljedećoj sjednici sam ponavljao svoj prijedlog, ali vlast, nažalost, nije pokazala ni najmanju volju da taj prijedlog uvrsti u dnevni red.'
Na kraju priopćenja, nezavisni gradski vijećnik i nositelj liste HČSP-HPP-HDS, Miro Bulj, najavljuje da se borba 'Za samostalni Dom zdravlja Sinj' nastavlja na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak u 9 sati i 30 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

12.01.11