Triljani saniraju viseći most

Nakon što je triljski HSP na jednoj od sjednica Gradskog vijeća pokrenuo raspravu o triljskom visećem mostu, tražeći da se što prije, zbog sigurnosnih razloga, započne sa sanacijom, Gradsko vijeće Grada Trilja na svojoj sjednici održanoj 15. studenog, donijelo je odluku da se kroz tjedan dana izvrši stručna procjena sigurnosti mosta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kako ta odluka nije provedena u navedenom roku, triljski HSP je na svom blogu prozvao gradsku vlast, tražeći provođenje odluke Gradskog vijeća. Najnovije informacije govore kako su poduzeti određeni koraci po pitanju sanacije mosta.
'Komunalna služba je izašla na teren te je obavljen pregled mosta. Naručena je izrada studije sanacije, nakon koje će se znati u kojem pravcu će sanacija ići i koliko će sredstava biti potrebno', kazao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.
Šipić dodaje kako će se ići na najnužniju sanaciju, jer je najvažnije podići stupanj sigurnosti visećeg mosta, za sve one koji se njime koriste. Ističe kako loše stanje mosta nije nastalo samo zbog zuba vremena, već i zbog neodgovornosti pojedinih građana. Naime, nekoliko Triljana, uglavnom mlađeg uzrasta, svakodnevno radi štetu na drvenoj konstrukciji. Stoga gradonačelnik Šipić apelira na sve sugrađane da se odgovorije odnose prema ionako dotrajalom visećem mostu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

08.01.11