Uklonite arhitektonske barijere!

Gradsko vijeće Grada Sinja uputilo je javni poziv svim institucijama, pravnim i fizičkim osobama – obrtnicima, kao i osobama koje obavljaju drugu samostalnu djelatnost na području Grada, da ulaze u svoje objekte prilagode i osposobe na način da se osobama s invaliditetom omogući slobodno kretanje i korištenje tih mjesta. Gradsko vijeće podjeća kako je to ujedno i zakonska obveza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javni poziv upućen je na temelju zaključka sa 17. sjednice Gradskoga vijeća, održane 23. prosinca, na kojoj je dana podrška i potpora udruzi 'UTIS' u nastojanjima da se svim osobama s invaliditetom omogući potpuna integracija u Društvo te jednaka prava i mogućnosti.
Podsjetimo, na zahtjev Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja – UTIS, Dnevni red posljednje sjednice Vijeća nadopunjen je točkom o arhitektonskim barijerama na području Sinja. Vijećnicim je prikazan i dokumentarni film koji je Udruga snimila na području Grada, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, s ciljem da se ukaže na arhitektonske barijere. Predsjednik udruge UTIS Vojislav Barać kaže kako su u posljednjih nekoliko godina prilazi nekim javnim ustanovama na području Grada prilagođeni za osobe u invalidskim kolicima, no još uvijek ih je veliki broj koje to nisu učinile. Izdvajamo zgrade HZZO-a, Centra za socijalnu skrb, škole, poštu, neke banke i zubne ambulante.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

08.01.11