POUS - dodjela diploma

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Sinj jučer su podijeljene diplome 24-orici polaznika tečaja za stjecanje zvanja računalni operater. Ovo je drugi tečaj koji je za nezaposlene osobe iz evidencije HZZ-a provelo Pučko otvoreno učilište Sinj, a sufinancirali su ga Grad Sinj i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Polaznicima je diplome uručio gradonačelnik Ivica Glavan, koji je kazao kako Grad Sinj nije odgovorna institucija za zapošljavanje ljudi, ali ima obavezu stvarati pretpostavke u kojima će nezaposleni pokušati pronaći posao. Polaznicima je poželio da u skorašnjoj budućnosti iskoriste bar dio znanja koji su stekli na tečaju, te naglasio kako je uvijek dobro ulagati u sebe i stjecati nova znanja i zvanja.

Dodjeli diploma nazočio je i pročelnik Područne službe Split HZZ-a Miroslav Delić, a prilikom obraćanja polaznicima istaknuo je kako je ove godine Grad Sinj područje na kojem je HZZ uložio najviše sredstava sa državne razine. 'Nastojat ćemo i tijekom iduće godine surađivati sa Gradom Sinjom, sredstva su predviđena otprilike u istim iznosima, što je dobro u ovim vremenima krize. Ne treba se zavaravati da je ovo čarobni štapić koji će riješiti sve probleme nezaposlenih, ali naša iskustva pokazuju da kada čovjek ima više zanimanja, šanse za zaposlenje su mu puno veće', zaključio je Delić.

Ispred sinjske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, polaznike je pozdravila gospođa Gordana Barać, koja je polaznicima poželjela da se nakon ovog tečaja što manje viđaju po Zavodu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

31.12.10