Romeo i Julija

Pod redateljskom palicom Željka Viculina Sinjsko pučko kazalište sinoć je predpremijerno izvelo predstavu 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta'. Za razliku od prethodnih predstava gdje nam je glumačka ekipa bila dobro poznata i garantirala uspjeh, ovaj put Viculin je pokazao kako Sinj itekako ima talenata i nastavi li se ovako raditi da nema straha za Pučko kazalište.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Antonija Barać (14), kći poznatog sinjskog redatelja Bruna Baraća, fascinirala je publiku ulogom Julije, iznimno zahtjevnu ulogu odigrala je besprijekorno. Kad Vam tako mlad glumac prenese emociju tu se ne može govoriti o ničem drugom nego iznimnom talentu koji treba itekako njegovati. Oduševio je i Petar Radović koji je glumio Romea, a sve je bez daha ostavila i Kata Župić koja je glumila staru sluškinju.

Neću zaboraviti ni Nikolu Kerekeša, ali ni Lovrina Tomaševića koji je ulogu Julijina oca odigrao, malo je reći, briljantno. Iako tekst Tomislava Čadeža nije prilagođen sinjskom govornom području, naime, radnja je smještena u Slavoniju, glumci su s tolikom lakoćom izgovarali rečenice da bi im mogli pozavidjeti i neki profesionalni glumci. Iako je riječ o tragičnoj komediji, Viculin je iznimno zanimljivo izbjegao tužan kraj.

Entuzijazam Pučkog kazališta nije upitan, profesionalizam također, možemo im samo poželjeti da ovako nastave i da nadalje uveseljavaju dobrim komadima ne samo domaću publiku nego i šire.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

31.12.10