Oskar humanosti u SplituSinoć je u splitskom hotelu Le Meridien Lav održana svečanost koju je organizirala Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i zaklade Kap za slap, po četvrti put zaredom.
Nagrade Dodir dobrote, svojevrsni Oscar humanosti, u deset kategorija za doročinstva učinjena tijekom godine podijeljene su istaknutim pojedincima ustanova i instutucijama. Na samom početku, dobročiniteljima se zahvalio Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom, te je iznio ohrabrujući podatak o prikupljenih dva milijuna kuna, te sedamdeset osoba koje su dobile izravnu pomoć pri nabavi prijeko potrebnih lijekova, adaptacije stambenog prostora i drugog. Samozatajni donatori tiho su i dostojanstveno 27 osoba pomagali mjesečnim stipendijama u visini od tisuću i petsto do dvije tisuće kuna, istaknuo je Raos.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svečanosti su nazočili i članovi sinjske Udruge UTIS, koja je svakako zaslužila i ovaj trenutak pozornosti za sve ono što su odradili svih ovih godina.

Podsjetimo, udruga UTIS - Sinj samo u ovoj i prošloj godini imala je iznimno značajne projekte od organizacije ili suorganizacije, počev od humanitarnog koncerta za Marija Efendića, pa sve do nedavno održanog koncerta za Žanu Lelas. I ne samo to, oni iz dana u dan vrijedno i marljivo rade i djeluju, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sinjski invalidi, zajedno sa svojim kolegama iz cijele Dalmacije, još jednom su pokazali svima što je vrijedno života.

Ozbiljnih zdrastvenih poteškoća ima, ali to nije niti smije biti razlog da se u nastavak života ne gleda s optimizmom. Svatko na svoj način i sa svojom sposobnošću svaki novi dan može učiniti ljepšim i ugodnijim, jer živjeti se mora, jer život je jedan. 

Ovogodišnja svečanost održana je pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i predsjednice vlade Jadranke Kosor.

16.12.10