Na Humanitarnoj večeri "Imota u Lisinskom“ prikupljeno 300 000 kuna za rodilište u Imotskom



Zagreb, 15. prosinca,2010.
Nakon što je 07.prosinca 2010 g. u prepunoj  Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan Humanitarni koncert „Imota u Lisinskom“ na kojem je nastupilo više od 170 umjetnika, Organizacijski odbor je objavio iznos koji je prikupljen kao i namjenu za koju će isti iznos biti će se utrošen.
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i županija Splitsko – dalmatinska su najavili mogućnost  ponovnog otvaranja rodilišta u Imotskom sredinom 2011. godine. Pozdravljajući najavljene projekte Ministarstva i Županije  Organizacijski odbor je odlučio  prikupljeni iznos od 300. 000,00  kuna  utrošiti  u opremu koja će biti od koristi rodiljama i novorođenim bebama odmah,  a posebno kada se rodilište ponovo otvori.
Nakon konzultacija sa strukom biti će određeno koja je oprema potrebna no već sada se može najaviti da će jedan od doniranih aparata biti mobilni inkubator.  Sa upravom Doma zdravlja Splitsko - dalmatinske županije je dogovoreno da će ugovorom o donaciji biti određeno da će donirana oprema uvijek biti stacionirana u Imotskom.
Osim donacije za rodilište u Imotskom, organizatori Humanitarne večeri „Imota u Lisinskom“ su odlučili donirati 10. 000,00 kuna Centru za rehabilitaciju Zagreb, podružnici Sloboština. Donacije će se realizirati početkom 2011 godine.

16.12.10