Stanje na cestama

Donica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila zbog olujne bure. Obilazak je preko Karina, Obrovca i Gračaca.
Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena je za autobuse na kat, kamp prikolice, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama:
U Lici:
D 1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina,
D 23 Žuta Lokava-Senj,
D 25 Korenica-Lički Osik,
D 42 Josipdol-Poljanak,
D 52 Špilnik-Korenica,
D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, te na županijskim i lokalnim cestama na području Gospića i Senja.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, a vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Opreznije treba voziti zbog moguće poledice u većem dijelu unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK

16.12.10