Sinjski golubari nižu uspjehe


U nedjelju 12. prosinca održana je redovna skupština Športskog kluba uzgajivača golubova listonoša 'Sinj 1996'.
Nakon radnog dijela Skupštine najuspješnijim natjecateljima uručena su priznanja za postignute rezultate u netom završenoj sezoni 2010. Sama Skupština prošla je u svečarskom duhu uz nazočnost gostiju iz kluba 'Trilj 2000', a nakon jedne od najuspješnijih sezona od osnutka kluba svi članovi imaju na što biti ponosni.
Naš član Dalibor Vuković sudionik je reprezentacije RH u kategoriji G na predstojećoj Olimpijadi golubova listonoša u Poznanu u Poljskoj, gdje će biti izloženo po 30 najboljih golubova svake države svijeta članice FCI-ja. Uz tog goluba naš klub ima još dva potencijalna kandidata za reprezentaciju i to u vlasništvu golubara Ante Filipovića i Dalibora Vukovića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Također, na saveznom nivou Dalibor Vuković ima 3 goluba godišnjaka u kategoriji kratkih pruga, dok je Ante Filipović prvak Hrvatske sa mladim golubovima, što je prva ekipna titula koju je osvojio bilo koji klub Srednje i Južne Dalmacije na nacionalnom nivou.

Ostali nagrađeni u klubu ove godine su Slobodan Kelava i Tomislav Vidić, osvajači Kupa Cetinske krajine, Ivan Čeko pobjednik Alkarskog kupa, Joško Tomašević, ovogodišnji prvak u ukupnom majstorstvu kluba, te pobjednici po letovima: Sablić-Filipović/Čugura, Pogačić, Caktaš, Dabro...

U klubu se ove godine natjecalo 20 članova, te smo uz zajedničko sudjelovanje klubova Trilj i Kaštela brojili oko 50 natjecatelja, što je i na nivou Hrvatske jedna reprezentativna brojka. Na trkama starih, golubovi su letjeli 11 puta , od Otočca i Gospića pa sve do Beča, dok smo u prvenstvu mladih golubova organizirali 5 letova, do Ozlja. Klub se zahvaljuje i malobrojnim sponzorima, te Gradu Sinju, koji su pomogli u realizaciji ovog ambicioznog plana natjecanja. Pokazali da se i uz minimalna sponzorska sredstva, uz dovoljno volje znanja i požrtvovnosti mogu ostvariti iznimni sportski rezultati, pa makar u ovom za većinu naših sugrađana egzotičnom i nepoznatom športu.

Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim svim članovima Kluba na sportskom duhu, te sponzorima na nesebičnoj pomoći, a našim sugrađanima želim puno uspjeha i sreće u nadolazećim blagdanima te u cijeloj Novoj 2011. godini.

14.12.10