Održan Okrugli stol

U dvorani franjevačkog samostana u Sinju, u organizaciji udruga Cjelovit život i Obitelji s četvero i više djece, sinoć je održan Okrugli stol na temu 'Pomoć pri odrastanju - između slobode i zakona'.
Na Okruglom stolu aktivno je sudjelovalo 11 sudionika, a rad je pratilo oko 150 zainteresiranih.
Među aktivnim sudionicima bio je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, načelnica Policijske postaje Sinj Vjera Malbaša, predstavnici Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, ispostave Županijskog doma zdravlja u Sinju, Centra za socijalnu skrb, predstavnici udruga SRMA, Novi put, S.K.U.P., SUK i FRAME, te predstavnici organizatora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Više od dva sata raspravljalo se o najčešćim problemima s kojima se sureću mladi, počevši od života u lokalnoj zajednici, preko onoga što im se nudi mimo sustava, do nedostatka sadržaja koji se u kasnijim satima svode na ugostiteljske objekte.

Bilo je riječi i o potrebi da se roditeljima i obiteljima, ali i institucijama koje brinu za mlade, osigura dovoljno stručne podrške i znanja kako bi svi segmenti društva odradili svoju ulogu kvalitetno, s ciljem da mladi ljudi izrastu u zdrave i kvalitetne osobe.

Sudionici Okruglog stola složili su se kako škole i društvo moraju zajedno djelovati u osiguravanju svih potrebnih sadržaja za kvalitetan život djece i mladih, a ne samo u osiguravanju materijalnih preduvjeta. Zaključili su kako treba preispitati mogućnosti doprinosa u svakom segmentu društva, uvažavajući mišljenja i stavove mladih kako bi se mogao osmisliti program za njihovo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme, te da je potrebno jačati mlade kako bi mogli sami donositi odluke i biti u stanju odoljeti izazovima društva.

Gradonačelnik Ivica Glavan najavio je kako će u suradnji s policijom raditi na donošenju odluke o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama kao i o zabrani rada kafićima nakon ponoći.

Za vrijeme održavanja Okruglog stola Udruzi obitelji s četvero i više djece gradonačelnik Glavan dodijelio je prostorije, koje se nalaze na adresi Luka 7.

11.12.10