Osuđujemo napad na Glavana

Sinjska vladajuća koalicija - Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića, SDP i nezavisni vijećnik Miroslav Barać, danas su se priopćenjem obratili javnosti u svezi s verbalnim napadom na gradonačelnika Ivicu Glavana. U priopćenju se navodi:
'Oštro osuđujemo verbalni napad i upućene psovke gradonačelniku grada Sinja Ivici Glavanu, tim više što su upućene od člana mjesnog odbora grada Sinja, a uz nazočnost jednoga gradskoga vijećnika.
Važno je za napomenuti, da je taj napad uslijedio zbog legalne odluke gradonačelnika, o preraspodjeli gradskih prostora udrugama u gradu Sinju.
Gradonačelnik grada Sinja je legalni predstavnik građana koji je potporu istih dobio na direktnim izborima, za razliku od gospodina Delića koji je izabran sa zajedničke liste kao član mjesnog odbora grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ako uzmemo u obzir da je to tako, onda postoji način i mjesto kako iznositi drugačije mišljenje i stavove, a ne primjenjivati zakon ulice. A o riječima koje su upućene gradonačelniku u sred grada pred očima mnogobrojnih prolaznika i uz nazočnost gradskoga vijećnika da i ne govorimo. Takav način izražavanja civilizirano ponašanje ne poznaje.
Vijećnik, Miro Bulj, koji je tome bio nazočan vrlo često istupa u javnosti i brani određene stavove, što mi cijenimo, ali nismo ovaj put od njega doživjeli da je stao u obranu gradonačelnika, niti se ogradio i osudio takav način komuniciranja od strane člana mjesnog odbora grada Sinja. Pitamo se; da li je to prešutno odobravanje s njegove strane?
Mišljenja smo da svi legalno izabrani vijećnici trebaju osuditi takove napade na bilo koga, a pogotovo na svoga gradončelnika.
Nadamo se da su to pojedinačni ispadi i da ovakav način izražavanja protesta neće prerasti u pravilo.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

09.12.10