TRIBINA O POLOŽAJU MLADIH U KAŠTELIMA

Potaknuti dosadašnjim iskustvom u radu s mladima te općim stanjem života u Kaštelima članovi udruge „TMK“ 9.12.2010. u 18 i 30 u dvorcu Vitturi (Kaštel Lukšić) organiziraju raspravu o položaju mladih u Kaštelima.
Na tribini će se okupiti sve važni čimbenici civilnog i političkog društva Kaštela koji imaju direktnog utjecaja na položaj mladih Kaštela. Pokušati će se kroz otvorenu raspravu doći do zaključaka koji su konkretni za rješavanje najvažnijih problema koji okupiraju pažnju i život mladih u Kaštelima.
Na tribinu su pozvani na sudjelovanje: Gradonačelnik Grada Kaštela, Župan Splitsko-dalmatinski, Pročelnik za društvene djelatnosti i mlade Grada Kaštela, Predsjednik Gradskog vijeća Grada Kaštela, mladi gradski vijećnici, Predsjednik Savjeta za mlade Grada Kaštela, Predsjednik i članovi savjeta mladih Grada Kaštela, Predsjednik Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije, Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Predsjednik Vijeća učenika Splitsko-dalmatinske županije, sociolozi, predstavnici medija, predstavnici udruga mladih na području Grada Kaštela, predstavnik udruge „Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije“.
Također pozivaju se mladi Kaštelani kao i sve zainteresirani građani grada Kaštela da sudjeluju u raspravi te otvoreno postavljaju pitanja i iznose mišljenje.
Kao temelj za raspravu biti će prezentirani rezultati ankete o kvalitete življenja mladih koja se provela na području Kaštela i čime se „ispipao puls“ mladih Kaštelana. Ujedno će biti prikazan kratki dokumentarni film koji će životopisnije od statističkih podataka dočarati postojeće probleme.
Teme kojih ćemo se dodirnuti će biti: zaposlenost mladih, kriminal i nasilje, korupcija,  sudjelovanje mladih u procesu odlučivanja relevantnih institucija, konkretni problemi udruga mladih, aktivnost mladih u civilnom društvu, mogućnosti koje mladima stoje na raspolaganju u Kaštelima, te otvaranje centra za mlade u sklopu projekta Udruge.
Smatramo da je ovaj događaj prvi takve vrste koji se održava na području Kaštela, te da bi se njegovom uspješnom organizacijom napokon pokrenulo nešto po pitanju položaja mladih u Kaštelima.

08.12.10