Prezentacija «Strategije razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.»Poduzetnički centar Sinj u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, danas, 26. 11.2010. godine u Gradskoj vijećnici u Sinju, organizirao je radni sastanak-prezentacija mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje žena.

Na početku je mr.sc. Jasminka Keser prezentirala «Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.», a nakon toga, mogućnost kreditiranja ženskih poduzetničkih pothvata sa nižom kamatnom stopom prezentirao je Anđelko Katavić dipl. oec. Stručni savjetnik - rukovoditelj Odsjeka za poticanje razvoja i kreditiranje malog gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije.

O funkcioniranju zadruga i mogućnosti osnivanja zadruge "Žena poduzetnica" govorila je Ilda Stanojević stručna suradnica Hrvatskog saveza zadruga, dok su o zapošljavanju i samozapošljavanju žena govorili Frano šuste, voditelj Ispostave HZZ u Sinju te Miroslav Burazin, rukovoditelj Odjela posredovanja pri zapošljavanju u splitskom HZZ-u.
 
Dragica Jerkov, čelnica splitsko ogranka ‘Kruga’ prve udruge poslovnih žena u Hrvatskoj, prezentirala je primjere dobre prakse, a Marin Kukoč iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prezentirao je Mjeru 302, te najavio raspisivanja natječaja do kraja studenoga.

Cilj radnog sastanka-prezentacije, kojoj je nazočilo 54 osoba, je bio iznaći načina da se pomogne nezaposlenim ženama, čuti njihovo mišljenje, te zajedno sa mjerodavnim državnim institucijama organizirano pokrenuti osmišljavanje projekata za zapošljavanje i samozapošljavanje žena sa područja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije.

26.11.10