"Dan sjećanja na Vukovar"Predstavnici braniteljskih udruga, gradova i općina Cetinskog kraja, VAD-a i Triljske mažoretkinje, danas su u Vukovaru gdje se obilježava "Dan sjećanja na Vukovar", u spomen na 18. studenoga 1991. godine.

Predstavnici Udruge veterana 126. brigade sudjelovat će na komemorativnom skupun u Škabrnji u kojoj se obilježava  devetnaesta obljetnice stradanja, povodom 18. studenog 1991. godine, kada su srbo-četnici izvršili pokolj u Škabrnji. 

Udruge tjelesnih invalida Sinja i Trilja organizirale su večer sjećanja pod nazivom „Moje svjetlo za Vukovar“. Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju danas u 17,00 sati zapalit će se svijeće u sjećanje na vukovarske žrtave. Svijeće će se prodavati na Trgu, a prihod je namijenjen Udruzi tjelesnih invalida Vukovara.

Program u Trilju počet će u 16,30 sati paljenjem svijeća na mostu. U 17,00 sati kod spomenika sv. Mihovila molit će se odrješenje za poginule. Novac prikupljen od prodaje svijeća  namjenjen je invalidima Vukovara.

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata poziva branitelje i članove njihovih obitelji, te pučanstvo Cetinskog kraja, da danas upale svijeće na prozorima svojih domova i time pošalju poruku „I u mome domu svijetli svjetlo za Vukovar“. Udruga poziva i na akciju UTIS-a koja će se održati u 17,00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-ogranak Sinj uputila je obnovu inicijative gradonačelniku Sinja i Gradskom vijeću da se u Sinju jedna ulica nazove po gradu Vukovaru i podizanje spomen obilježja u gradu Vukovaru sinjanima koji su branili ovaj grad na čelu s Ivicom Poljakom Sokolom i Andrijom Alčićem.

18.11.10