BURNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Na drugoj sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se o 18 točaka dnevnog reda. Sjednica je počela burno - već po prvoj točki dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o izmjenama i dopunama Statuta grada Sinja na kojoj je vladajuća koalicija predložila izmjenu članaka 53 i 54 , statuta kojim je regulirano pitanje zamjenika gradonačelnika te se vijećnicima predložilo da gradonačelnik ima dva zamjenika koji će dužnost obavljati volonterski.

Po ovoj točki dosta se raspravljalo, zastupnici HDZ-a i zastupnik HKDU-a nisu podržali zahtjev za drugim dogradonačelničkim mjestom. Vijećnik HDZ-a Mate Jukić komentirao je kako je logično da gradonačelnik mora donijeti tu odluku kako bi zadovoljio stranačke apetite. Dok je Velibor Milošević istaknuo kako se ne radi o kozmetičkim promjenama kako tvrdi HDZ-e, nego o efikasnijem radu koji će dati bolje rezultate.

Oporbeni vijećnici HDZ-a i HKDU nezadovoljni prijedlozima Gradskog vijeća o razrješenju dužnosti članova u nadzornim odborima Gospodarske zone Kukuzovac kao i Nadzornog odbora "Kamičak" Sinj, društva za upravljanje parkiralištima te imenovanjem novih članova za predstavnike u skupštini Radio Sinja, Autoprijevoza, Vodovoda i čistoće, odlučili su napustiti sjednicu.

Miše Varenina u svojoj izjavi za radio Sinj istaknuo je kako se ne radi o revanšizmu nego o logičnim potezima nove vlasti.

Iako je izvješće o obavljenoj reviziji za prošlu godinu prihvaćeno,zamjerki je ipak bilo. Vijećnica SDP-a Nataša Poparić kazala je kako nije moguće da Revizija grada s ovakvim proračunom potraje manje od 20 dana, te da izvješće ne može biti sastavljeno na dva lista papira.

S obzirom na skorašnji početak kulturnog programa Dani Alke i Velike Gospe gradsko vijeće donijelo je odluku o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za spomenuti program. Tako će dužnost predsjednika obavljati Miše Varenina koji, dok je njegovim zamjenikom imenovan Damir Tomašević.

12.07.05