Utorak, 15.12.2009.

Novosti iz Udruge Studenti Cetinske krajine

Mario Efendić je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna a za put i boravak u Pekingu još oko 200 000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć stoga se i naša udruga "Studenti Cetinske krajine" ( www.usck.hr )uključila u prikupljanje sredstava....

U visinskim predjelima Cetinskog kraja palo je oko 15 cm snijega

U visinskim predjelima Cetinskog kraja palo je oko 15 cm snijega. Zimska služba sinjske Nadcestarije je na terenu, ceste se posipaju te nema problema u odvijanju prometa. Na području Tijarice, Kamenskog, u Voštanima i Rožama puše jaka bura koja nanosi snijeg na cestu zbog čega je potreban oprez u vožnji.

Obavijest za umirovljenike

Oko 1200 sinjskih umirovljenika, čija primanja ne prelaze 1 600 kuna, prediglo je božićnicu u iznosu od 170,00 kuna koju im je osigurao Grad. Umirovljenici koji božićnicu nisu predignuli mogu to učiniti do 19 sati uz predočenje zadnjeg odreska od mirovine i osobne iskaznice.

Božićne bonove Grada Trilja vrijednosti 200 kuna, do danas je predignulo više od 200 umirovljenika s triljskog područja. Bonovi će se dijeliti do petka u gradskim prostorijama, uz predočenje zadnjeg odreska od mirovine i osobne iskaznice a mogu se iskoristiti do kraja godine. Pravo na bonove imaju umirovljenici čija primanja ne prelaze 1 600 kuna.

Obavijest

Grad Sinj osigurao je poklon pakete za korisnike stalne pomoći Centra za socijalnu skrb Sinj. Podjela će se vršiti 16. i 17. ovog mjeseca u prostorijama Crvenog križa u vremenu od 07 do 17 sati.

Obavijest iz “Vodovoda i čistoće”

Iz “Vodovoda i čistoće” upozorili su potrošače vode na području Gradova Sinja i Trilja, općina Hrvace, Otok i Dicmo koji još nisu izvršili zaštitu vodomjera da to učine što hitnije, kako ne bi  došlo do smrzavanja i oštećenja uslijed niskih temperatura. Zaštita se može izvršiti izradom najlonskih jastuka u kojima može biti slama, stara roba ili neki drugi izolacijski materijal. Iz “Vodovoda” napominju ako ne budu propisno zaštićene instalacije u šahtu vodomjera te dođe do oštećenja, nastale troškove popravka plaća korisnik usluga.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kinajoš danas  od 19,30 sati igra film “2012.”.

 

Stanje na cestama

Molimo vozače kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama da ne kreću na put zbog veoma loših vremenskih uvjeta u Lici i Gorskom kotaru.

Za sav su promet zatvorene dionica autoceste A 1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene i državne ceste D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 506 Dobroselo-Mazin.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog olujnih udara vjetra između Kikovice i tunela Tuhobić, zabrana je prometa za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja i državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila. Na Krčkom i Paškom mostu zabrana je za I. i II. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom).

U većem dijelu zemlje zbog niskih temperatura moguća je poledica, mjestimice pada snijeg, a u priobalju puše jaka bura. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te ako je moguće odgode putovanja. ...