Ponedjeljak, 15.12.2008.

OBAVIJEST

Grad Sinj ove će godine umjesto poklon paketa umirovljenicima sa sinjskog područja, čija mjesečna primanja ne prelaze 1 tisućui i 600 kuna, podijeliti božićnice u iznosu od 170,00 kuna. Podjela će se vršiti u petak i subotu, u prostorijama Crvenog križa. Kako se očekuje podjela preko tisuću božićnica, mole se umirovljenici da se pridržavaju rasporeda. U petak od 8,00 do 14,00 sati božićnice će se dijeliti umirovljenicima čija prezimena počinju slovima od A do Dž, a od 14,30 do 20,00 sati od E do J. U subotu od 8,00 do 14,00 sati na rasporedu su umirovljenici čija prezimena počinju slovima od K do P, a od 14,30 do 20,00 sati od R do ž. Oni koji božićnicu ne predignu prema rasporedu, mogu to učiniti u nedjelju, 21. prosinca do 11,00 sati. Sa sobom je potrebno ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

OBAVIJEST

Učenici i nastavnici sinjske Oš Ivana Lovrića pripremaju dvodnevni Humanitarni sajam koji će se održati sutra i u srijedu u prostorijama matične škole. Sutra, 16. prosinca, u 11,30 sati počet će Sajam učenika od 1. do 4. razreda, a u srijedu od 12,00 sati učenika viših razreda. Prilozi prikupljeni prodajom na sajmu namijenjeni su za pomoć učenici ove škole. Mole se roditelji da dođu na Sajam u što većem broju

OBAVIJEST IZ HEP-a

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, sutra, 16. prosinca, će se od 9,30 do 12,00 sati obavljati radovi na elektroenergetskim postrojenjima. Zbog radova će bez napajanja električnom energijom biti potrošači u Suhaču, zaseoci Gabrić, Bulj, Krivo, Borović, Vučemilo, Marović i Perković.

ODBIJENA žALBA

Od sinjskog dogradonačelnika Snježana šentije saznajemo da je žalba na izbor najboljeg ponuditelja za izvođenje radova komunalne infrastrukture u prvoj fazi Gospodarske zone Kukuzovac odbijena te se očekuje, nakon pismenog riješenja komisije za kontrolu postupka javne nabave, da će se potpisati ugovor sa izabranom tvrtkom Poduzećem za ceste iz Splita, a nakon toga će početi i izgradnja komunalne infrastrukture.

SINJSKI SDP UPUTIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV NEPOZNATIH POčINITELJA ZBOG ZLOUPOTREBE POLOžAJA I OVLASTI

Nešto prije podneva predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić predala je Državnom odvjetništvu u Sinju kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, djelatnika Policijske postaje Sinj, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.
U Državnom odvjetništvu u Sinju potvrdili su kako su zaprimili kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja-policijskih službenika Policijske postaje Sinj zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 1 kaznenog zakona. Povodom kaznene prijave državno odvjetništvo će zatražiti potrebne izvide, a po zaprimljenom će donijeti državnoodvjetničku odluku, stoji u dopisu kojeg nam je uputila v.d. općinske državne odvjetnice Ankica Marasović.

Glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj kaže kako je protiv jednog DJ-a zbog preglasne glazbe tu večer podnešena prekršajna prijava, a o kaznenom prijevi iz SDP-a policija tvrdi Gudelj nije informirana.

BETLEHEMSKO SVJETLO U SINJU

Sinoć su izviđači odreda Malin iz Sinja iz Zagreba u Sinj donijeli Betlehemsko svjetlo. Betlehemsko svjetlo je izloženo u jaslicama u Osnovnoj školi Marka Marulića gdje će biti do nedjelje kada će se prenijeti u Crkvu čudotvorne Gospe Sinjske u kojoj će se služiti i sveta misa u 9 sati.

OBAVIJEST

Svetište i župa Gospe sinjske raspisali su natječaj za nove marijanske skladbe koje će se izvesti na Festivalu naziva "Klape-Gospi Sinjskoj" koji će se održati u kolovozu 2009. godine. Planirani festival marijansko-duhovne klapske pjesme je dio projekta za proslavu 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja. Neposredan poticaj njegovog pokretanja je ovogodišnji koncert klape Sinj i njihovih gostiju.
Zainteresirani svoje prijave za natječaj mogu uputiti do 31. siječnja iduće godine, na adresu Svetište i župa Gospe Sinjske, Odbor za Festival "Klape-Gospi Sinjskoj" Fratarski prolaz 4, 21 230 Sinj.

KINO DANAS

U Gradskom kinu još samo danas igra film Dalibora Matanića "Kino Lika" u 19.45 sati

SPORT

U 1. kolu košarkaškog kupa Hrvatske, košarkaši Alkara poraženi su od drugoligaša Darde. Domaćin je u svojoj dvorani pobijedio 73-71. Sinjski Alkar danas je dobio novo pojačanje. Uprava Alkara potpisala je ugovor o suradnji s Igorom Sumićem.

U utakmici A2 lige Triljska Cetinka je pobijedila u Zadru Jazine 84:74.

Večeras u 19,00 sati u triljskom kinu bit će izvlačenje parova za 26. Božićno-novogodišnji Alianz A Z malonogometni kup. Prijave se primaju do početka izvlačenja parova, a turnir počinje u srijedu.

Prijave za sinjski malonogometni turnir primaju se do četvrtka do 19,00 sati kada je najavljeno izvlačenje parova.

Odbojkašice Sinja u derbiju kola 1 B lige u Sinju pobijedile su Makarsku 3-1 u setovima.