Petak, 15.12.2006.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi koju su organizirali sinjski Crveni križ i Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca prikupljeno je 53 doze krvi. Današnju akciju osim članova DDK Hrvace podržali su i pripadnici IV gardijske brigade.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Zakazana je 45. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za dan 15. prosinca 2006.g. (petak) s početkom u 13,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

...

OPERATIVNA AKCIJA "MIR I DOBRO"

Ministarstvo unutarnjih poslova od danas do 8. siječnja provodi operativnu akciju «Mir i dobro».
Cilj akcije je da božićno-novogodišnji blagdani proteknu mirno te da se osigura opća sigurnost građana i povoljna razina javnog reda i mira.
Pirotehnička sredstva drugog razreda mogu se prodavati do 1. siječnja samo u prodavaonicama oružja i streljiva i u onima koje za to imaju odobrenje
MUP-a.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA JOVIćA

Sinoć je u hotelu Alkar, u organizaciji Matice Hrvatske Sinj održana promocija knjige «Lijepa naša kolonijo», autora Josipa Jovića. Knjigu se predstavili akademski slikar Josip Botteri Dini, Mladen Vuković te autor Josip Jović. U glazbenom programu nastupio je Joško Delić. Predstavljanju knjige nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Miše Varenina i dogradonačelnik Snježan šentija. Brojne uglednike pozdravio je predsjednik Matice Hrvatske Sinj fra Mirko Marić.

KONCERT UčENIKA OGš JAKOVA GOTOVCA

U utorak, s početkom u 20,00 sati u dvorani Osnovne glazbene škole «Jakova Gotovca» u Sinju održat će se koncert učenika ove škole.
Dodajmo ovome kako su na državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji, koje je održano 7. prosinca, glasovirski duo Ivana i Mirna Alfirević, u klasi prof. Gordane Pavlić, osvojile drugu nagradu.

PRODAJNA IZLOžBA

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonacci večeras će u 17,00 sati u samostanskom prostoru u Glavičkoj ulici broj 5 otvoriti prodajnu izložbu pod nazivom «Darujte Vaše drage radovima korisnika«. Radove od gline, božićne ukrase, čestitke i druge izložbene predmete izradila su djeca Centra. Izložba će biti otvorena do 23. prosinca, a može se pogledati od 9,00 do 12,00 i od 16,00 do 20,00 sati.

VIJESTI IZ TRILJA

Danas u 15,00 sati u hotelu Sveti Mihovil u Trilju bit će predstavljanje dječje zbirke - mudrositnica «Livoruke olovke» i izložba dječjih crteža u organizaciji Dječjeg vrtića Trilj i tvrtke SMS-a.
U Muzeju triljskog kraja u 18,30 otvara se izložba starinskih predmeta pod nazivom «Božić kraj ognjišta».

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

Foto video udruga Sinj u suradnji s Aero klubom Sinj priređuje izložbu fotografija na temu Sinj i Cetinska krajina iz zraka. Izložba će biti postavljena u Galeriji Galiotović, a otvaranje je večeras u 19,00 sati.
Na izložbi će se moći pogledati oko 150 color fotografija na kojima su prikazana najljepša mjesta, rijeke i jezera, te kulturno - povijesne znamenitosti Cetinskog kraja.

KINO DANAS

Pučko kazalište Sinj večeras će u gradskom kinu izvesti predstavu Dujo Manzan i Mate Manistra. Predstava će početi u 20,00 sati a izvodi se u okviru programa kojim se obilježava 50 godina postojanja sinjskog Pučkog kazališta. Ulaznice se mogu nabaviti u knjižari «Duga» ili na blagajni kina prije početka predstave.

ODRžANA 9. BOžIćNA UTRKA

Jučer je oko 500 učenika sinjskih osnovnih i srednjih škola sudjelovalo na tradicionalnoj 9. Božićnoj trci koju je organizirala udruga «Novi put» Sinj u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Sinja i Atletskim klubom Sinj. Trka se održala pod pokroviteljstvom Grada Sinja, a svečano ju je otvorio pročelnik odjela za društvene djelatnosti prof. željko Sesardić.