Četvrtak, 15.12.2005.

PREDAVANJE ZA PROIZVOđAčE MLIJEKA

«MILS» mljekara Split, Grad Sinj, Poduzetnički centar Sinj i Agronomski fakultet Zagreb pozivaju Vas na Savjetovanje proizvođača mlijeka «čimbenici proizvodnosti i kakvoće ovčjeg mlijeka» i «Kako postići kvalitetu ovčjeg i kozjeg mlijeka ekstra klase».
Savjetovanje će se održati 20.12. 2005. godine u 10,00 u Galeriji Galiotović.
Predavanje će održati prof. dr. Boro Mioč sa Zavoda za specijalno stočarstvo i doc.dr.sc. Samir Kalit, sa Zavoda za mljekarstvo, Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel: 021/ 383-789, 021/824-453 i mob: 098/397-570 i 098/397-577.

ODRžANA 18. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Na 18. sjednici Gradskog poglavarstva, koja je održana 15.12. 2005. godine, raspravljalo se o 9 točaka dnevnog reda.
...

SJEDNICA POGLAVARSTVA I VIJEćA GRADA SINJA

Za danas je najavljena 18. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će se razmatrati 6 točaka dnevnoga reda. Tako će Gradsko poglavarstvo utvrditi Prijedlog plana razvojnih programa od 2006. do 2008. godine, te će se otvoriti ponude po natječajima koje raspisuje Gradsko poglavarstvo
Nakon sjednice Poglavarstva biti će poznata i imena 15 studenata koji će primati ovogodišnje Gradske stipendije.

Dodajmo kako je predsjednik Gradskog vijeća Miše Varenina najavio 6. sjednicu Gradskog vijeća grada Sinja za srijedu 21. prosinca. Nekoliko dana prije blagdana Božića vijećnici će raspravljati zapravo o temeljnom papiru vlasti, a to je prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2006 godinu.

POKLONI ZA KORISNIKE POMOćI ZA UZDRžAVANJE, CIVILNE INVALIDE I UMIROVLJENIKE

Sinjski crveni križ počeo s podjelom poklon paketa primateljima pomoći za uzdržavanje sa područja općine Otok. Božićne poklon pakete osiguralo je općina Otok.

Poklon paketi sinjskoga Gradskog poglavarstva za primatelje pomoći za uzdržavanje, civilne invalide te umirovljenike sa područja Grada Sinja čija mirovina ne prelazi 1500 kuna dijelit će se od ponedjeljka 19.prosinca. Da bi primatelji paketa predignuli iste potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak primljene mirovine. Podjela paketa također će biti u prostorijama Crvenog križa.
Dodajmo kako je Poglavarstvo Grada izdvojilo izmedju 70-80 tisuća kuna za prigodne pakete.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji sa klubom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca, organizira posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi.
Akcija će se upriličiti sutra, 16. prosinca, u restoranu Vreba Hravce u vrememenu od 9 do 13 sati

DARIVANJE DJECE DJEčJIH VRTIćA GRADA SINJA

U okviru Božićno-novogodišnjeg programa Gradskog poglavarstva predviđeno je i darivanje djece dječjih vrtića sa područja Grada Sinja kao i centra Juraj Bonači. Prigodnim poklon paketima darovati će sveukopno 760 djece, za što je iz Gradskog proračuna izdvojeno 30.000,00 kuna.

Dodajmo kako će djeca iz sinjskih vrtića sutra kao poklon dobiti lutkarsku predstavu mostarskog Kazališta, potom je najavljeno i druženje sa Djedom Božićnjakom.

Sinjsko dječje kazalište " Pink Panter" najavilo je kazališnu predstavu naziva "Večer gutača reklama". Predstava koju su režirali Dragica i Darko Lončar održat će se u Gradskom kinu u srijedu, 21. prosinca, od 19 sati i 30 minuta. Glumci predstave su članovi sinjskog dječjeg kazališta.

KONCERT JELENE RADAN

Koncert Jelene Radan naziva "Moja potraga za Fadom" održat će se večeras od 20 sati u hotelu Alkar.

KONCERT GRADSKE GLAZBE SINJ

U okviru Božićno- novogodišnjeg programa u utorak, 20. prosinca, u Gradskom kinu najavljen je tradicionalni koncert Gradske glazbe Sinj. Uz Gradsku glazbu u sinjskom kinu nastupiti će kao gosti i Klapa Sinj koja je zabilježila vrlo uspješnu turneju po Americi.

BOžIćNA UTRKA U GRADU SINJU

Prema posljednjim najavama Božićna utrka koju organizira Udruga "Novi Put" i Atletski klub Sinj održati će se danas od 14 sati. Utrka se održava se pod sloganom "Ovisni o sportu" i promovira trendove zdravog načina života ne samo sinjske školske mladeži nego i cjelokupne populacije Grada Sinja.

Domaćini su za učenike pripremli i 400 majica sa sloganom utrke i logotipom Udruge "Novi Put" na poleđini.U ovoj već tradicionalnoj utrci očekuje se i rekordan broj sudionika, učenika srednjih i osnovnih škola, a najbolji će biti nagrađeni sportskim rekvizitima.

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme sa umjerenom burom. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 3 stupnja Celzijeva.