Četvrtak, 15.11.2018.

U Sinju 7. Međunarodna izložba ptica


Ovog vikenda, 17. i 18. studenoga Ptičarsko društvo Dalmatia Sinj organizira 7. Međunarodnu izložbu ptica na kojoj će biti izloženo oko 800 ptica iz Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Hrvatske. Samo natjecanje će voditi svjetski poznati strani suci i predstavnici Svjetske ornitološke organizacije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Prikazivanje filma ‘Ovčara – neispričana priča’


Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pod nazivom ‘Moje svjetlo za Vukovar i Škabrnju’, u Trilju će se danas upriličiti prikazivanje filma ‘Ovčara – neispričana priča’.
Prikazivanje filma upriličit će se u 18 sati u triljskoj kino dvorani, a organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Nazaretu otkriven reljef Gospe Sinjske

 

Povijesni dan za sve štovatelje Čudotvorne Gospe Sinjske – u Nazaretu je otkriven reljef Gospe Sinjske, rad akademskog kipara Kuzme Kovačića.

Otkrivanje reljefa organizirano je u sklopu velikog hodočašća iz Sinja u Svetu Zemlju, hodočašća kojem su se priključili i ljudi iz drugih krajeva, a posebno spominjemo Ramu i ramski kraj. Hodočasnike u Isusovu domovinu predvode oci franjevci, na čelu s fra Joškom Kodžomanom, provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split) i fra Petrom Klapežom, gvardijanom i upraviteljem Svetišta Gospe Sinjske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR