Petak, 15.11.2013.

Trilj i Sinj dočekali karavanu ‘Zajedno u ratu – zajedno u miru’Motoristi s područja Cetinske krajine jučer u poslijepodnevnim satima u Trilju i Sinju dočekali su 6. karavanu bikera ‘Zajedno u ratu – zajedno u miru, Prevlaka – Vukovar’.
Povodom obilježavanja 22. godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, karavanu je organizirao Moto Klub ‘Korkyra Riders’ s Korčule, u suradnji s udrugama proisteklima iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Idući tjedan počinje cijepljenje protiv gripe

Idući tjedan počinje cijepljenje protiv gripe. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nabavio je 295 tisuća doza cjepiva za ovu sezonu, od kojih je 18 tisuća namijenjeno za područje Splitsko-dalmatinske županije.
Sinjska ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dobit će oko 2 tisuće doza, a prvih 1.440 već je distribuirano liječnicima obiteljske medicine, kod kojih će se cijepljenje i obavljati. Osigurane osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici cijepljenje neće plaćati ni ove godine.
Iz HZJZ ističu kako je sastav cjepiva u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Europske agencije za lijekove, te sadrži sojeve A California (H1N1), A Victoria (H3N2) i B Massachusetts.
IZVOR: WWW.FERATA.HR