Četvrtak, 15.11.2012.

Priopćenje za javnost Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine

Od 8.-11. studenog 2012.g. u posjetu Sinju boravili su predsjednici Udruga roditelja poginulih branitelja, članica Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata koja je u Sinju organizirala tribinu ''DOMOVINSKI RAT NA PODRUČJU SINJA I CETINSKE KRAJINE''. Njih 45 položilo je vijence na spomenik palim braniteljima, posjetili su branu Peruča i Alkarske dvore.

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine zahvaljuje se: ...

Karavana dočekana u SinjuOsamdesetak motorista 5. Karavane 'Zajedno u ratu – zajedno u miru, Prevlaka-Vukovar' danas oko 16 sati stigla je ispred sinjske Gradske uprave. Motoristi su položili svijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Cetinskog kraja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Sutra darivanje krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj sutra će se u Sinju održati još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u vremenu od 9 do 13 sati, a pristupit će joj i maturanti svih sinjskih srednjih škola.
Organizatori pozivaju i sve druge zdrave osobe, u dobi od 18 do 65 godina života, da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj u iščekivanju presudeCijela Hrvatska, pa tako i Sinj, u iščekivanju je sutrašnjeg čitanja drugostupanjske presude hrvatskim generalima u Den Haagu Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Braniteljske udruge iz Domovinskog rata za danas su organizirale akciju 'Zajedno i dostojanstveno do istine', stoga su pozvali gsve hrvatske građane da se danas u večernjim satima okupe u crkvama. Kako doznajemo, akcija će se održati u svim gradovima Republike Hrvatske.

Za ovu prigodu časne sestre iz sinjskog samostana uredile su glavni oltar crkve Čudtovorne Gospe Sinjske slikom generala, krunicom, cvijećem i svijećama.

Okupljanje vjernika u sinjskoj crkvi najavljeno je za 17 sati i 30 minuta, kada će početi molitva krunice. U 18 sati služit će se sveta misa, a nakon toga će uslijediti molitveno bdijenje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 24-godišnjak od  lipnja do kolovoza 2012.g. nabavljao meso u BiH koje je 27- godišnjak, izbjegavajući mjere carinskog nadzora,  prokrijumčario iz BiH. Navedeno meso, preuzimali su  62-godišnjak i 39-godišnjakinja zbog daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu. Obavljenom pretragom  kuće, temeljem naloga,  koju koristi 39-godišnjakinja pronađeno je više od 160 kilograma mesa.  Također, 24-godišnjak i 27-godišnjak sumnjiče se da u više navrata prokrijumčarili, za sada, nepoznatu količinu cigareta iz BiH. Svi navedeni su uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Sinju.
IZVOR: PU SD