Ponedjeljak, 15.11.2010.

Održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas, 15. studenoga, održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Usvojen je Zapisnik sa 15. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Donesena je Odluke o prihvaćanju Povelje o prijateljstvu i suradnji Općine Barban i Grada Sinj, te Društva Trka na prstenac i Viteškog alkarskog društva Sinj,
4. Primljena je na znanje Izvješće o  obavljenoj financijskoj reviziji Grada Sinja za 2009. godinu,
5. Donesena je Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Sinja,
6. Usvojen je Pravilnik o kriterijima za ocjenjivanje službenika i namještenika  Grada Sinja,
7. Usvojen je Prijedlog projekata Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010.g. (kreditiranje poduzetnika) - Izvješće Povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata,...

Zasjedanje Međuvladina odbora UNESCO-a za nematerijalnu svjetsku kulturnu baštinu

Od danas do petka, 19. studenoga u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, održava se zasjedanje Međuvladina odbora UNESCO-a za nematerijalnu svjetsku kulturnu baštinu, koji će odlučivati o prijedlogu da se na popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva uvrsti i Sinjska alka. Ako UNESCO prihvati nominaciju za sinjsku vitešku igru, bit će to jedan od najljepših darova Viteškom alkarskom društvu za njegov skori veliki jubilej 300. obljetnice utemeljenja Alke.

Obavijest

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata obavještava građane koji su se prijavili za odlazak u Vukovar na obilježavanje dana Grada Vukovara, da je polazak večeras u 21,00 sat iz Splita, iz Sukoišanske ulice, s autobusne stanice. Putnici će se moću ukrcati u autobus i u Dugopolju, na naplatnim kućiocama, na autocesti A 1 u 21,20 sati, javili su iz Udruge.

Dan sjećanja na Vukovar

Povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara Udruga tjelesnih invalida grada Sinja organizira večer sjećanja na herojski grad, pod nazivom „Moje svjetlo za Vukovar“. U četvrtak, 18. studenog, na Trgu dr. Franje Tuđmana u 17,00 sati zapalit će se 1 700 svijeća u znak sjećanja na 10700 poginulih vukovarskih žrtava. Svijeće će se moći kupiti na Trgu, a prihod od prodaje namjenjen je udruzi tjelesnih invalida Grada Vukovara. Akciju udruge UTIS podržava i Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, koja poziva sve građane da im se pridruže.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit će se i u Trilju, a organizator je Udruga osoba sa invaliditetom Trilj. Prigodni program počet će u 16,30 sati paljenjem svijeća na mostu. U 17,00 sati kod spomenika Sv. Mihovila biti će polaganje cvijeća, paljenje svijeća i molitva odrješenja za poginule. Udruga osoba s invaliditetom Trilj prodaje svijeće u centru grada, a prikupljena sredstva namjenjena su invalidima Vukovara

Obavijest

Večeras u 19 ,30 sati u Galeriji Galiotović održat će se prezentacija „Energetska politika SDP Hrvatske – primjeri iz prakse“ na kojoj je gost-predavač Župan Primorsko goranske županije  i član predsjedništva SDPH dipl. ing. Zlatko Komadina.

Obavijest

Sinjsko pučko kazalište organizira audiciju za prijem novih članova. Audicija će se održati u četvrtak, 18. studenoga, od 18,00 do 20,00 sati, u prostrijama kalazišta u podrumu gradskoga kina. Mogu se javiti sve bez ozira na starosnu dob.

Akcija darivanja krvi u Dicmu

Povodom blagdana Gospe od zdravlja u srijedu će se u ambulanti u Dicmu održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održavati od 09,00 do 13,00 sati. Ista akcija u Sinje će se održati u subotu, 20. studenog.

Obavijest

U petak, u 18,00 sati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju počinje zaručnički tečaj, za zaručnike s područja Cetinskog kraja koji se namjeravaju vjenčati do Uskrsa. Tečaj traje tri dana.

Kino danas

U sinjskom kinu danas u 18,00 sati na repertoaru je animirani film "Priča o igračkama"

Obavijest

Zbog proširivanja nogostupa na županijskoj cesti 6082/4 na Kosincu postavljena je posebna regilacija prometa, odnosno semafori pa se vozači upozoravaju na oprez i pozivaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog dopreme i montaže rasponskih nosača na gradilište Vijadukt Jamani u sklopu dogradnje zapadnog kolnika državne ceste D 1, dionice Brza cesta Solin – Klis ista će biti zatvorena za sav promet sutra od 09,15 do 09,30 te od 11,15 do 11,30 sati. Obilazni pravac je Stara kliška cesta.

Sport

Iza nas je bogat sportski vikend, a od rezultata izdvajamo: u utakmici 6. kola A1 košarkaške lige Alkar je na Gripama poražen od Splita 78:69.

U natjecanju 2. HNL Junak je pobijedio Lučko 3:1, a Dugopolje je bilo bolje od Vinogradara 4:0.

U susretu 3. HNL Hrvace su Pločama poražene od ekipe Jadrana rezultatom 1:0.

U suretima 4. nogometne lige oba naša predstavnika doživjeli su poraz. OSK je na svom travnjaku poražen od Vala 5:1, dok su na Braču Postire pobjedile Glavice 2:0.

Županijski ligaš Tekstilac sa 7:0 deklasirao je Trogir, a Čaporice su u Trilju poražene od Poljičanina 4:1.

Rukometašu Kamička u derbiju kola 2. Hrvatske rukometne lige rukometaši Kamička gostovali su kod Metkovića 1963, a susret je završen neriješeno 32:32. U istom natjecanju Krilnik je u Splitu pobijedio Trilj Pršut Voštane 28:26.

U susretu 2. lige odbojkašice Sinja pobjedile u Župu Duborvačku 3:0 u setovima.

Donosimo i rezultate 7. kola Udruge za mali nogomet Sinj:
BRNAZE – MNK SATRIĆ CASPER 5:4
C.B. RODA – TORCIDA C.B. KING 3:7
JUKIĆ DAM – IKO PROMET 3:4
MOVRAN MUĆ – Š.D. BRANITELJ 2:3
MNK SUTINA – Š.D. DICMO 7:4
C.B. OZZY BEST – AZRA 1986 4:5

ObavijestUdruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića već petu godinu za redom organizira paljenje svijeća diljem gradova, a sve u spomen na dan Vukovara. Paljenje svijeća će se ove godine održati 18. studenog u 30 gradova u pet županija i to: Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko–dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Šibensko –kninskoj, a u sklopu projekta "Moje svjetlo za moj Vukovar".
UOSI Prijatelj organizira izradu svijeća koje se nakon toga distribuiraju iz radionice u kojoj su zaposlene osobe s invaliditetom, te se one prodaju, a sav prihod uplaćuje se gradu Vukovaru (prošle godine je sakupljeno 75 500 kuna koje su uplaćene Vukovaru za osnovce kojima je potreban asistent u nastavi)....

Danas počinje cijepljenje protiv sezonske gripe tipa A1 i B

Cijepljenje protiv sezonske gripe tipa A1 i B počinje danas, 15. studenoga. Županijski Zavod za javno zdravstvo splitsko-dalmatinke županije dobio je 60 tisuća doza cjepiva od čega je sinjskoj Ispostavi isporučeno 2700 doza.

Obavijest

U sinjskoj Ispostavi županijskog Doma zdravlja počinje 2. besplatni tečaj za trudnice. Zainteresirane se mogu prijaviti na broj telefona organizatora Udruge Srma 661-661 ili na 095/8272-501. Tečaj počinje danas u 17 sati, odvijat će se u 5 susreta i preporuča se njegovo pohađanje u cjelosti.

Stanje na cestama

Zbog radova na vijaduktu Jamani, za sav promet bit će zatvorena Brza cesta Solin-Klis, danas, 15. studenog, od 9,15 h do 9,30 h i od 12,15 h- 12,30 h.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK