Subota, 15.11.2008.

SPORT

2. LIGA, 13. kolo
Junak - Suhopolje 2:1

HODOčAćšE U šKABRNJI


FOTO: www.skabrnja.com

Povodom sjećanja na nevine žrtve škabrnje danas je iz Kijeva na hodočasnički put, Kijevo-Knin-škabrnja krenula skupina hrvatskih branitelja predvođena pjesnikom Antom Nadomirom Tadić šutrom. Prije polaska branitelji su se pomolili kod središnjeg križa na Kijevskom groblju za poginule Hrvatske branitelje. Hodočašće će trajati 4 dana, a završit će u škabrnji u utorak 18. studenog.

MINISTRI U VLADI ZAPADNO-HERCEGOVAčKE žUPANIJE U POSJETU SINJU

Jučer su Grad Sinj i općinu Hrvace te braniteljske zadruge s područja Cetinskog kraja posjetili ministri u Vladi Zapadno-hercegovačke županije Božo Zovko i Viktor Klesić, te čelnici Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata iz Herceg-Bosne Branko Matošin i Tomislav Zovko. Njih su primili gradonačelnik Sinja Ivan nasić i načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak. S radom braniteljskih zadruga "Patriot", "Vučipolje" i "Sinjska krajina" upoznali su ih njihovi upravitelji Mario Vujević-Vegi, Ivan Liović i Stipe Efendić.

BLAGDAN SV. NIKOLE TAVELIćA

U crkvi Svetoga Nikole Tavelića u Brnazama u tijeku su duhovne priprave za vanjsku proslavi sv. Nikole zaštitnika mjesta. Danas, 15. studenoga, u 15.30 sati počet će ispovijed za vjernike, a u nedjelju će biti svečnost i crkvena proslava.

OBAVIJEST

U Gradskoj knjižnici Sinj još danas su dani oprosta. članovi, kao i bivši članovi, koji nisu vratili knjige na vrijeme, iste mogu vratiti bez plaćanja zakasnine.

OBAVIJEST

U tijeku su posljednje pripreme za početak tečaja obuke neplivača na gradskom bazenu u Sinju. Svi zainteresirani za ovaj tečaj, koji počinje u ponedjeljak, 17. studenoga, mogu se prijaviti na recepciji bazena.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 19.30 sati je američko-njemačka komedija 'Tropska grmljavina'. Riječ je o urnebesnoj komediji u kojoj vidimo kako zapravo izgleda snimanje lošeg hollywoodskog ratnog filma.

SPORT

Danas, 15. studenoga, u 19.30 sati u Sinju se igra susret 6. kola A1 košarkaške lige između Alkara i vodeće Cedevite.

Triljska Cetina u natjecanju A2 košarkaške lige u nedjelju, 16. studenoga, u 18 sati dočekuje ekipu Klesar Kebo iz šibenika.

U natjecanju 3. HNL jug Hrvace sutra, 16. studenoga, igraju u Stobreču u 14.00 sati gdje se sastaje s domaćim Primorcem.

Sutra, 16. studenoga, u 14 sati u Otoku igraju OSK i Uskok iz Klisa, a u Prološcu Mladost i Glavice.

županijska nogometna liga. čaporice u Trilju dočekuju Galeba, a Tekstilac je gost kod Kamena u Ivan Begovini.

žRK Sinj u svojoj dvorani dočekuje ekipu Vranjica. RK Cetina odustala je od drugoligaškog natjecanja. I Kamičak i Cetinka utakmice druge lige igraju u gostima. Drugoplasirani Kamičak gostuje u Dubrovniku gdje igra protiv Dubrovnika, a triljska Cetinka gostuje u Splitu kod Krilnika.